d750定a7ii好

23 回覆
0 Like 0 Dislike
用緊d750 最近想轉會 轉唔轉好
用緊d750 最近想轉會 轉唔轉好

最近都係肥花二手睇呢两部機 d750好少放,反而a7ii比較多
D750 la
用開d750, 轉返a7ii 對焦時應該會想死

點想死法 對焦點問題?

點想死法 對焦點問題?

建議自己上youtube 睇af 測試片,唔好亂信人。
btw 推 a7ii sensor 好過750少少
Why not both??
手動鏡就用a7ii
其他就用返D750
Why not both??
手動鏡就用a7ii
其他就用返D750

哪有錢
無用過d750. 但係想講A7II 一定無Nikon 單反對焦咁快 咁準 個測光都無咁好 電應該都會快玩完過D750 唯一好係輕 同埋可以下載apps係部機度玩花樣 不過你想輕便其實iPhone就最好
不如你講下做咩想轉會,唔係好難答你好唔好

點想死法 對焦點問題?

建議自己上youtube 睇af 測試片,唔好亂信人。
btw 推 a7ii sensor 好過750少少

https://www.danielvdphotography.com/gear-reviews/nikon-dslr-vs-sony-mirrorless-comparison-between-brands-why-i-switched-to-nikon

真係唔好亂信人, 啲review都係偏向d750
用D750同A7ii比唔公平
用D600比就差不多

A7ii輕便同可接舊鏡,拍片勁,低光Sensor少Noise
但A7ii天生缺撼係shutter lag嚴重,而且非固定時間,由0.5-2秒都可能有,如配合高速閃燈就乃晒野

至於揀A7ii是咪比人水就見人見智
用緊d700,諗緊轉a7
D750 啦

利申 用過a7 之後賣左換 x-e2 ,
以加入埋d750雙修
D750

純粹貪佢夠細夠輕 有時拎部d750出去又大又哂位搞到想換

A7系列D靚鏡都好重下,成套加埋軟輕3-500g左右。

你肯定D750真係重好多?

都幾百g 成半支鏡既重量 同埋d750大部啲 哂位啲

都幾百g 成半支鏡既重量 同埋d750大部啲 哂位啲

我收你部750
成班人響度吹奏A7II

但係咪想要部D750係咩玩法?

利申D750放幾錢?
d750放幾銀
d750換左rx100 v
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞