[第二擊] Pizza Hut 退出TVB廣告名單!

612 回覆
4971 Like 19 Dislike
Cigna Hong Kong 信諾環球保險
我要踢喼
完左可以再續
唔再落佢都好啦
pizza
Push
係而家唔落 定之後都唔落 可圈可點
Push
feel到今個pizza hua全線分店做唔停手
in Pizza Hut we trust!
我無野講
人地話呢輪廣告賣完,到佢出下一隻新pizza都唔落tvb廣告先出post啦,免得炒車
PizzaHut母公司Jardine 好波
佢話完左咋喎 冇話唔落
正野呢個!
早午晚三餐食pizza hut
非冷水

好多公司啲marketing budget一早去晒online唔落電視
落電視成本太高,整條片又貴,media cost又貴,最慘冇人睇
online media cost平,求奇砌個gif整張圖就出得,返嚟條數又靚
依家有晒藉口cut電視budget又得巿民歡心,商家佬唔會同錢作對

所以
下一波應該打online ad

利申:做過agnecy低層垃圾
唔好跟車太貼,讀下佢啲字眼
TLDR: 用番啲好熟悉既字眼
「會自然死亡,並非撤回」

1. Recent promotion has come to an end
( 係因為就完promotion所以就無新廣告,而現有既廣告亦都會就黎播完)
2. On most of mass channel including TVB
( 帶左頭盔先,保住立場中立,並非因為 TVB 事件而引致呢個回應
唔知點解好多人睇唔明
Pizzahut完全係暫緩 完全沒有撤回意思
無保証以後唔再落
可以唔洗諗食pizzahut定pizzabox
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞