有好多偏黃有小小中立fd,睇完今朝林鄭講話,立場開始軟化

132 回覆
11 Like 1382 Dislike
下任中共傀儡特首:
我宣布決定重啟送中條例!!
問返佢地點解唔暫緩個時就收貨
堅持不再只為自己,也為了曾經一起走過的人

堅持五大訴求!
不如印文章列出閪婆過往嘅仆街手法,提防大家中伏
不要說:
「法律上冇壽終正寢呢個字眼」

試著說:
既然林鄭認為條例已壽終正寢,有關官員理應承諾於立法會復會後,根據現行機制完成撤回程序,好讓條例正式於法律上壽終正寢。」

http://lih.kg/QGkbhV
#48 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

可以試下改變方向 開始要求政府用實際行動收條條例皮
係咪無經歷過雨傘,今次第一次出來玩啊?
我有個friend一次都無出過來,講暫緩已經妥協啦。
集中宣傳釋放義士
不是義士於612 捨身圍政總
惡法已經照常二讀了
軟你老母
其實而家根據777講法 根本係俾撤回更好
佢要食言係之後既事
義士喺48小時後就回被釋放
而家既問題係佢地會唔會俾人告 同會唔會告得入
哩個唔係由777決定

更何況 你要喺逃犯條例呢個標題繼續抗爭落去 只會越來越少人

倒不如等下次其他條例好似燈柱 大白象先再號招
So I always ask what's the point of getting their "support"
黑警濫權唔洗追究?
仲要佢冇講過撒回呀

你睇下班淺黃仲會唔會軟化呀拿
低佢老母
落地獄都唔撚夠低呀
講警察
同佢哋講社會信用評分系統會令佢無得去旅行,肯定即刻硬返哂
真係好天真 好傻
但幾時先識長大呀?
?最大讓步
Supposed 呢壇嘢根本唔撚可以出現
乜撚野讓步?好委屈佢?
佢修例進度無啦啦由0變99%
就算佢退撚到得1%,呢1% supposed都唔可以出現。

我都係和理非,本來好易比對方退一步而動搖。但今次一定唔可以就咁解決,如果唔係下次700萬人上街都救唔到香港。

上一代就係太易讓步,搞到2019一獲泡,差啲搞到連自由都要爭取,比捍衛自由更加退一步。我唔願意留一個咁嘅香港比10後。甚至唔睇咁遠2029又搞另一壇野,我地呢一代到時都唔知夠唔夠力撐。

我一定要守護我地嘅香港,
一定要全面撤回送中條例

第二樣重要嘅係追究警隊。
太腐敗,我估唔到2019嘅香港警隊仲可以好似停留係80年代一樣咁腐敗。
80年代都好啲,你知道啲警狗係為錢。
而家唔撚知啲警察為撚左乜野打鳩啲市民,
好撚心寒。
一個訴求都冇回應到,已經唔單單係反送中問題,而係反送中引起既一切,警察係地鐵站,醫院,學校製造白色恐怖,用過份武力清場,個頭叫人散,後面玩包抄,搵人影示威者大頭,選擇性執法,警隊錯到飛起,作為特首可以唔理?以後都要香港人生活係恐懼中?
咪就係
憑咩去比機會?!
咩都無改變過,語言偽術改一改就比機會?CLS
所以港豬真係善忘到仆街
醒下啦
中乜撚野立呀
我D中坑同事屌撚到佢仆街WO
話死都唔撤回道咩撚野歉
係咪大陸落ORDER唔比佢撤回
然後換特首再過我地幾棟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞