無知一問,去台灣四日三夜應該拎幾多錢好?

29 回覆
1 Like 0 Dislike
我大後日去台北,買左機票酒店
不過唔多清楚應該拎幾多錢去好?
可唔可以有巴打絲打分享下你地用咗幾多錢?

for食同撘車only
2000-3000 都夠
10000都夠 唔計手信
2000-3000 都夠

謝謝你喔 感謝!
去到先撳
去到先撳

收手續費喎不是嗎?
去到先撳

收手續費喎不是嗎?

會收啊,hsbc就一次就20元 但其他就唔清楚
你去到禁跟即時匯率 過往經驗係比兌換店高 同銀行一樣 但方便過去銀行咁
2k 港紙已經過得好好
2000hk有找啦
3000豪洗
2k 港紙已經過得好好

敢我拎千五會唔會太少?
4000做到土豪
台幣去到先撳
樓主係絲打?絲打應該要用多d錢買野
我計埋買野, 6500hkd
去到先撳

收手續費喎不是嗎?

你去到禁跟即時匯率 過往經驗係比兌換店高 同銀行一樣 但方便過去銀行咁

搭單問 提款卡個個外地提款係要去銀行定櫃員機就啟動到?
我都諗住去台灣 7日6夜 預幾錢好 豪洗的話
銀聯唔係最正咩,可能計錯係日本
去到先撳

收手續費喎不是嗎?

銀通 櫃員機可以
去到先撳

收手續費喎不是嗎?

櫃員機
去到先撳

收手續費喎不是嗎?

櫃員機

thanks
上次拎到左4千幾
用都用唔晒
3千夠
上次拎左4千幾
用都用唔晒
3千夠
800hkd 夠用
過年台中一家四口五日食搭車玩買手信hk$5000用唔晒
台北搭車通常都係捷運
你去 4 日應該唔會去太遠既地方
食野每日預 $1500twd 已經好豪
4 日唔買野就 $6000twd 豪食

四月去 5 日打算拎 $2000hkd
我都諗住去台灣 7日6夜 預幾錢好 豪洗的話

$8000
一日 $1000 港紙喺台灣已經係土豪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞