[IOS/AN] 掛機唔洗狂禁打怪 狂派石RPG Endless Frontier (2)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike

歡迎各位新加入既巴絲打!
估唔到越黎越多人玩,獲得空前成功!
以下係新手教學同值得注意既地方,歡迎巴打繼續發問!
https://docs.google.com/document/d/1RpBc_rUuIPEzXueMWYF07Wd4G4kzn7sm0BRGW8DvA6Y/edit?usp=sharing

IOS *(有時會無端端下架請注意)
https://itunes.apple.com/hk/app/endless-frontier-enjoy-free/id1073014391?mt=8

Android *(7.1.1用家有亂碼問題,等緊官方fix bug)
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ekkorr.endlessfrontier.global
---------------------------------------------------------------------------
新手教學:

入左game之後第一時間check自己係邊個server
(設定→玩家→伺服器?)
目前大部分巴打都聚集係Ser5,公會: 連登王朝

2. 開局士兵並唔洗太介懷,因為大把機會可以刷到,不過有以下↓呢幾隻就最好
人類: 飛機、格裏芬、火巫、龐克、人類祭司
精靈: 悟空、射擊精靈、德魯伊、
不死: 梅杜沙、提督、巫妖
獸人: 冰法師、飛龍

3. 無論你抽唔抽到上面比較好既士兵,接下來都要去
(商店→高級→時間商店)
(商店→高級→勳章等級盡快升滿佢 升滿要15000鑽)
勳章等級:每一次既轉世之後有勳章加乘

4. 正式開始推圖
前期初推到50關就好轉世,總共要轉99次
好處:轉左99次後有額外+5000%金幣加成 (每次轉世+50%)

5. 好好利用刷士兵既機會
(士兵→購買士兵→更換士兵)
由於一開始買左時間商店,所以全部士兵都買,唔理佢有幾廢

時間商店作用
a.隊伍人數滿左後再買就士兵就會轉去時間商店
b.賣左既士兵會原銀奉還勳章之餘士兵亦會轉
去時間商店
c.簡單啲黎講就當佢係倉庫咁用
但係 5700鑽士兵 同埋 任何秘技 絕對唔好買(當然有例外)

6. 去榮耀商店入買女武神 (今期當下cp值最高最強既榮耀士兵)
隊伍成形後建議用榮耀幣抽寶箱,之後先係抽上期榮耀士兵

7. 基於官方成日狂鳩咁派石 新手可以多以利用呢個優勢
a.進化士兵
b.升滿勳章加乘之後按清況開 士兵欄位 & 升級精靈秘級
(推到1000關就免費送)
(有妖精配合可以提升發動機率)
8. 超越卷係為左走更長既路,當士兵進化後先用得
根據”肥仔跌落渠”巴打計算 第一次用卷超越係最經濟

9. 優先超越物攻魔攻各一隻做主力就夠,至於邊隻做主力,睇你想玩咩種族
參考排行榜d人就得

10. 可以既話買啲USD1.09既package,
好處就係買完自動升你做vip之餘
每當有特別活動會送double份禮物俾你

--------------------------------------------------------------------------------

組隊建議,方向:

---------------------------------------------------------------------------------
數目:
基本上一隊無論幾多位都好都係靠核心(core)
1物攻1魔攻士兵砌成,其餘置都係放support
當然網上其他玩家都有介紹2物攻2魔攻,但係投資實在太多,例如進化、超越、勳章升級都要同時兼顧4隻係困難,相反就勳章升級而言,同一隻士兵+1100同+1000已經可以分出勝負
所以2隻core就夠
-----------------------------------------------------------------------------
邊幾隻做core好:

首先成隊隊形最好係同一種族,以下係建議core,如果你無就悉隨尊便
人類: 飛機員、格裏芬、熱血三藏、女武神、火巫、龐克
精靈: 悟空、射擊精靈、德魯伊、
不死: 梅杜沙、提督、巫妖
獸人: 冰法師、飛龍 、冰精靈、蛇神

如果你無以上提名既士兵唔緊要,總有一日會抽到!
不過開game頭幾日唔好因為抽唔到而氣餒
-----------------------------------------------------------------------------

support選擇:

呢到同樣重要,亦係建議部分,要記住support同樣要進化先發揮到佢既技能
但由於佢地唔會做core,所以一定唔好超越佢地

人類:人祭、蒸氣龐克、阿拉丁、女武神
精靈:射擊遊戲、劍舞者、煉金術士、妖精
不死: 魅魔、沉默
獸人: 戰鼓、咒巫

共用:人祭、戰鼓、妖精

Tips:
x2倍速同買錢睇廣告即出app 再入返可以唔洗睇都有效果

post1:
https://lihkg.com/thread/104479/page/1

有任何問題即管問,有用既話我會加落去教學到俾更多人留意
由於公會開始飽和,所以會開始清人
如果已經入左既巴打要入條link做認證手續
禮拜五仲唔認證既話就會踢
請各位自律
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1kK4cs2DfQBXWLJ_nVLn6jRZDthUVntHPNmQaXerxx0s/edit#gid=0
我第一個有野問
剋種族係邊個時候先唔會發生?
玩左2日新手一問.點解唔好用超越卷超越第2次/第3次
我超越左女武神同龐克各2次

T1 6100鑽
T2 10900鑽
T3 12400鑽
其實我都唔係好知會蝕幾多 等巴打講
但以我推測係超越卷唔係成日有,除非有活動派or一次性商品
如果唔一張都幾貴
9up
關於轉世係唔係頭99次一到50關就轉會好d?
關於轉世係唔係頭99次一到50關就轉會好d?

yes
新Post 留名

依家升得好慢 唔係幾想再玩
每次轉生隻女武神都係加得廿幾
新Post 留名

依家升得好慢 唔係幾想再玩
每次轉生隻女武神都係加得廿幾

我岩岩都咬緊牙關打上3100
要靠寶箱
頂住啊!!

T1 6100鑽
T2 10900鑽
T3 12400鑽
如果唔一張都幾貴
9up

咪蝕左6100*2-10900咁多鑽 因為t2要用兩張卷
新手留名

T1 6100鑽
T2 10900鑽
T3 12400鑽
如果唔一張都幾貴
9up

原來只係咁
咁我食卷唔理
Lm

T1 6100鑽
T2 10900鑽
T3 12400鑽
如果唔一張都幾貴
9up

原來只係咁
咁我食卷唔理

我覺得T2用卷都OK 除非你打算T1成堆野
有冇人族同好
有冇咩野寶物推介
同埋AD既主力係唔係都係女武神
因為見到佢既技能都主要係support.係種族加乘技
如果搵隻兵(eg.火巫)技能係加自身能力.會唔會更好揪
有冇人族同好
有冇咩野寶物推介
如果搵隻兵(eg.火巫)技能係加自身能力.會唔會更好揪

超新星
有冇人族同好
有冇咩野寶物推介
如果搵隻兵(eg.火巫飛機)技能係加自身能力.會唔會更好揪
有冇人族同好
有冇咩野寶物推介
如果搵隻兵(eg.火巫飛機)技能係加自身能力.會唔會更好揪

所有士兵攬埋一堆有得互加就得
新手加入,刷緊頭99次轉世
有無快啲方法可以點任務,禁到手軟
轉生由1到2000 要幾個鐘
我發覺我用medusa同夢魔做core可能係server第一人
另外想問下 有冇人會放war drummer當support 用 洗左幾多石終於有
我發覺我用medusa同夢魔做core可能係server第一人

medusa+dark archer 我應該第一人

因為未刷到巫妖

medusa+dark archer 我應該第一人

因為未刷到巫妖

dark archer都core? 去買隻夢魔啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞