發夢夢見街邊既欄河好想拆要點做? 入黎望下啦

181 回覆
164 Like 3 Dislike
有時夢遊係街邊見到好多欄河 例如呢張圖咁 覺得好鬼阻掟可以點做呢? 有巴打提出左 原來街邊既欄河係靠側邊既螺絲做連接 就係好似呢張圖圈住既位 一般路政署既圖則講明會用3粒M8螺絲作為加固 要拆左佢係極之簡單嫁!

首先 要先講解下欄河既安裝方法 係到多謝某巴打提供既呢張圖先 一般爛河會先係中間打條企柱落去石屎到 咁要拆左佢太煩 所以就唔講啦 但係企柱連接住欄河竟然只有三粒M8螺絲 要甩左佢實在太簡單啦

呢張圖有大約講解企柱同埋欄河中間既關係 佢地中間既連接就係一條絲桿加兩粒絲母 或者去一絲螺絲加絲母

對付佢 你要準備兩個士巴拿 一枝放係絲母 一枝放係螺絲頭到 再兩枝向相反方向扭 但要小心扭錯方向 建議先細細力試下岩唔岩方向先 巴打表示咁做可以發出4倍既力量 非常有效 然後可以用士巴拿輕輕敲下粒螺絲 如果發現到一D比較鬆既螺絲 唔洗猶疑 揀佢黎甩啦

如果扭完兩粒發現中間有條絲桿 記住要抆左佢 而如果發現好難抆出黎 可以參考以下由巴打提供既方法: 因為黑色鐵柱個位同TYPE2欄因失平衡而個窿位對唔準,咁就會夾死條絲杆,攞唔到出黎,咁工人就要扶住個欄,慢慢教岩個位,另一隻手蚊絲杆出黎!

最後 當你甩左其中一個欄河一邊既3粒螺絲 就可以好似咁chok到個爛河甩出黎

最後提醒大家 破壞公物係唔岩嫁 各位如果想甩欄河 一定唔可以現實做 發夢諗下就當然無問題啦

再提醒多句 市面上有可調度闊度既士巴拿 非常有用 建議各位如果有需要可以帶住佢 但係最近市面上有好多鍾意睇人地個袋既人型生物 為免無故俾人當收藏武器 請各位自己小心 如果真係咁唔小心俾某生物發現 請記得表示你係一個汽車維修員 詳情請參考以下片
https://www.youtube.com/watch?v=d9HyJtMMl0c

最後既最後 小弟開左個channel 同埋group 希望可以分享下各類工程知識俾其他同路人 希望可以令佢地發個好夢 訓得安心d
Link: https://t.me/engineernoextradition
會定期分享工程類知識
我無嘢講
睇唔明 交俾專業嘅!
我無野講
我以為好易明添 sor lo 邊到唔明 我解釋下
我無野講
小心呀巴打
遲啲又比班狗拉
又話你教唆人地犯罪架啦
教人發夢咋 咁都犯法
即係d欄同欄之間 通常得3粒螺絲要扭
用啱size嘅士巴拿扭開
兩個欄就會慢慢分開
再就角度咁忟佢出黎
係咁既意思 上面有張圖講解 係其他巴打分享俾我既 覺得幾有用所以share俾各位
班狗癲咗
我無野講
我無密碼 我無野講 我要食飯 我要去廁所 我要見律師
發夢係前面退後休息
見到成排冇撚哂 會心微笑左一下之後飲啖水食塊餅又行番上去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞