[HKCC] Nursing (health studies) interview一問

10 回覆
1 Like 0 Dislike
收到interview
所以想問下上年interview個形式大約係點?
有咩問題會問咁
你in嗰陣大約有8-10條友一組
每張椅會有一張過咗膠既A4紙
佢會要求你遂個讀你紙上嗰段文 (英文黎)
然後讀完佢會問你嗰篇文某啲生字點解
個個讀哂之後佢會用英文遂個問你一條問題 (問題佢係隨口問既)
最後就係gp discussion

利申 有offer不過最後冇要到
個個讀哂之後佢會用英文遂個問你一條問題 (問題佢係隨口問既)

英文大約咩程度 關於d咩?

上年in
淨係讀完篇文之後無後續要求
全世界讀晒文就gp discussion(中文)
係有關時事
我個tp係你是否贊成香港引入外勞
每人發言一次
in完唔覺自己表現好
但照收到offer
但都千祈唔好in到成pat屎咁
P.S.in完可以同個面試官握個手,我個時第一個握完後全組人跟我一齊握

上年in
係有關時事
每人發言一次
in完唔覺自己表現好
但照收到offer
P.S.in完可以同個面試官握個手,我個時第一個握完後全組人跟我一齊握

我嗰陣篇文係個個人都at least有一兩隻字唔識喎
我好彩我嗰篇啲字叫做識哂
我嗰條group dis係問點樣用科技去融入醫療
不過同組既人啲pt真係好廢
所以我俾啲人講哂我先屌打佢地

上年in
係有關時事
每人發言一次
in完唔覺自己表現好
但照收到offer

我嗰陣篇文係個個人都at least有一兩隻字唔識喎
我好彩我嗰篇啲字叫做識哂
我嗰條group dis係問點樣用科技去融入醫療
不過同組既人啲pt真係好廢
所以我俾啲人講哂我先屌打佢地

我讀到一半左右叫我停
上年去in
都係用英文讀一篇文,好簡短地答一兩條問題
之後用中文小組討論
題目好似:創新科技園
簡單黎講係睇下你係咪正常人,同埋識英文架咋⋯
弱智都入到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞