[輿輪戰] 廢老廢中或中間派FAQ [集思廣益草稿][文宣請進]

43 回覆
12 Like 0 Dislike
Q: 撐警!
A: 冇錯!應該成立獨立調查委員會!洗白黑警污名!

Q: 林鄭話獨立調查委員會針對警察
A: 唔係,會兩邊都調查,而且可以還警察一個公道,清者自清,怕咩畀人查?

Q:獨立調查委員會 會唔會偏幫示威者?
A: 唔會 [歡迎補充]
佢地自己戴有色眼鏡睇野睇乜都有色
叫得獨立 就唔偏幫
Q:總之暴力就係唔岩!
A: 我哋都唔想見到暴力既發生,示威者不過是衝擊立法會,充其量也不過是破壞死物,之前警方暴力鎮壓以及撐警集會人士既暴力你又點睇?
用最高武力叫軍隊
警隊係最低武力
Q:班年青人搞亂香港!香港生病了!
A:其實搞亂香港既係中共同政府,香港政府沒新野搞嗰陣,你有見過年青人出黎搞事嗎?年青人有時間都去玩去旅行啦
萬分感謝
我公司廢老
Q: 一日都係d政棍煽動人心!d細路唔識諗畀佢地呃曬!
Q: 七一年青人好暴力衝入立法會!
A: 年青人無傷害到任何人,入到立法會都無搞破壞

Q:咁衝入立法會做乜?
A: 立法會係人都識。唔通衝去你屋咩!

Q:衝入立法會有用咩!?
A: 有用。立法會係人都識。

Q:有訴求咪示威遊行囉,做咩搞破壞?
A1: 調轉講,係政府破壞緊一國兩制。
A2:(對住啲可能唔明咩叫一國兩制的人) 咁點解啲警察要開槍打人?

Q:總之暴力就係唔岩!
A: 我明呀。前幾日啲警察先係咁打小朋友,打到流晒血。

Q:呢班暴徒!
A: 係囉,不過佢地好愛香港人,包括你,所以咁認真。

Q:送中條例都暫緩左啦,都唔會再推啦,你地仲想點?
A: 明呀,佢都話會辭職喇。

Q:你睇個市又畀你地搞跌!恆指又跌喇!我d股票呀!
A: 係囉,咁你可以買深圳上海股。

Q:外國勢力,一定係美國佬搞事!
A: 係呀,國家主席及高官一家大細都係美國户藉。

Q:一定係收左錢
A: 係呀。收左錢跳樓添。

Q:警察用武力係天經地義
A: 啱。不過,早幾日有個市民行過俾佢用槍射穿左塊面,可能佢會盲。

Q:點解要真普選?
A: 到時個特首係邊個你話事。

Q:你有選票架嘛,投票咪得囉
A: 我唔會投俾啲害市民嘅人。

Q:現在個選舉制度有咩問題姐?
A: 得一個問題。就係有啲議員係冇得你選。

Q:你睇TVB成日影到佢地好暴力!
A: 而家原來仲有ATV. 我開埋俾你睇。

Q: TVB係香港電視台,一定夠中立!
A: 你覺得大陸中央電視台,或者北韓電視台中唔中立就知。

Q: 唔睇TVB咁睇咩?
A: 家下免費電視台仲有港台新聞台32, viu tv.

Q:唔...睇其他野咁麻煩...TVB一開電視就有喎
A1: 除左TVB新聞,其他節目你照睇TVB。
A2: 我買多部一開機唔係TVB 嘅電視俾你。
A3: 而家睇電視要開呢個盒( default 你懂的)

最重要係執生。策略係先諗同,後加論點,不太硬 sell, 往後仲有好長日子。
*先認同
最重要係執生。策略係先諗同,後加論點,不太硬 sell, 往後仲有好長日子。

推。 加多點問題。

文宣戰係長期不間斷性的!
真實有人咁講,求解

Q: 人地空城計你,唔代表你入去可以大肆破壞,你地自己應該要識得克制!

Q: 打爛晒d 嘢就係唔啱,仲話人地修例會嚇走外資,依家你地做嘅嘢就真係嚇走外資啦!
幫推
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞