有冇ching考過rockschool?

12 回覆
0 Like 6 Dislike
細佬第一次考電結8級 有冇d咩要注意?
Technical Exercise嗰part 係點樣考?
例如佢叫你彈D diminished scale 咁係咪要望住本書個example彈?
定係唔可以跟足書 要自己諗其他去彈?
好緊張 雖則仲有幾個月... 有冇巴打幫幫手
自己上網睇啦清... scale就多數要背既 應該就同abrsm差唔多既
咁即係如果我照背書個example都得?
但都可以用唔同position彈返個scale出嚟?
要照住
明解了 ching唔該晒~
因為之前一直kick住咗以為書個example係唔可以照跟
你冇老師嫁咩?position fingering 呢d好多唔同組合既 岩音就得啦
我自修生嚟
Rockschool要pass好撚易架咋
練得3日去考都pass
不過冇distinction都冇乜用
比少少錢上兩三堂起碼個知道點樣考點樣練
比錢學幾堂啦
跟緊人學表示自修生真係好撚勁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞