[運氣+攝影] 雲海季節又到

119 回覆
10 Like 1 Dislike
留名學野
好想影雲海,但要撞正星期六日放假先影得
有冇巴打組團挑戰
前年影過上左報紙
搵朝早d起身上去行下當晨運都好

都要搭車架

諗住行上去盧吉道
中環上都係一個鍾左右

新界撚
去大帽山都有排坐車

我都係
試過屯門搭的士上大帽山閘口
半個鍾

搭咗幾多錢
前年影過上左報紙
搵朝早d起身上去行下當晨運都好

都要搭車架

諗住行上去盧吉道
中環上都係一個鍾左右

新界撚
去大帽山都有排坐車

我都係
試過屯門搭的士上大帽山閘口
半個鍾

搭咗幾多錢

長途應該唔貴
試過旺角飛的上閘口都係$130左右
大帽山同盧吉道易去,太多人影,就算有雲海影出黎其實都一式一樣
有心影可以去其他山頭試下,起碼可以獨特少少
諗住今日上大東影雲海,有經驗既爸打覺得今日有冇機
大帽山同盧吉道易去,太多人影,就算有雲海影出黎其實都一式一樣

其實夠高先易影到野 但係香港高山黎黎去去都係幾座

你去獅子山 大刀刃 果d都有機出大景 但更大機會係雲海入面

我未成功影過一次日出

無計啦,影風景就係咁,係痛苦亦都係樂趣,有恆心(運氣)上多幾次總會中,中左果下就開心到跳起
鳳凰、大東都算比較易中
想挑戰的話飛鵝、蛇尖都可以考慮
岩岩上左大東食白果
岩岩上左大東食白果

白果山有名你叫
岩岩上左大東食白果

白果山有名你叫

噢 我睇錯
今晚唔似有機
我中意高清多過雲海

我中意高清多過雲海

好撚靚
我中意高清多過雲海

有人果張
預 料 受 一 股 潮 濕 的 偏 東 氣 流 影 響 , 週 末 及 下 週 初 廣 東 沿 岸 雲 量 增 多 及 有 霧 。

下個星期又黎科

上個禮拜
lm留野

上個禮拜

我係對岸見到
依個post竟然見唔到陳雲海

上個禮拜

我係對岸見到

大東山?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞