再論推背圖 42 象

166 回覆
14 Like 16 Dislike
楊玉環都可以係美人,有咩唔可能。
之前睇過人講:
琵琶 四王 四人幫
從西邊去北京之前叫藍蘋 之後改做江青 青出於藍 色更鮮
朝中日漸安可能係解文化大革命之後 成個中國開始慢慢穩定 唔會再出現大躍進或文革同類型大規模影響所有人民嘅事
長弓在地係代表武力/兵權 可能想講嗰時四人幫控制哂全中國 不過好彩冇地冇注意到佢地握住兵力 否則可能死更多人

六十象先後次序絕對係打亂左 講二戰同日軍侵華都唔啱時序
配合番下一象黑兔走入青龍穴 我信兔係香港 啱啱搵到篇咁嘅野 http://culture.dwnews.com/history/big5/news/2017-08-10/60006132_all.html長弓在地 兔在側 圖中女子好彩冇攞起射兔
皎係白 用於月色
而且唔係時序唔岩,而係你誤會了
不是一張完成才到一張
就用唐國李子圖來看,根不是一張完成到另一張
白用於奠
而奠加上弓 就是
兔是玉兔
玉兔旁就是嫦娥
月娥
琵琶仙也是暗示中秋
//
碧海年年,試問取、冰輪爲誰圓缺?
吹到一片秋香,清輝了如雪。
愁中看、好天良夜,知道盡成悲咽。
隻影而今,那堪重對,舊時明月。

花徑裏、戲捉迷藏,曾惹下蕭蕭井梧葉。
記否輕紈小扇,又幾番涼熱。
只落得、填膺百感,總茫茫、不關離別。
一任紫玉無情,夜寒吹裂。
//
所以不是四人幫,
中共只有70年,描述的張數是有限的
你個說法好夾硬姐 推背圖惜字如金
其他句你又點解?
仲quote一大段出黎解琵琶仙=中秋 咩事
人地圖文都指得好清楚就係指林鄭,最後一句都活靈活現
可以去睇大金人
YouTube 有
Show Blocked User - 河本鬼茂
係2024
女子亂國未終
出晒國際
推背圖得一象講二戰咋喎
冇打亂
點解我覺得係佩洛西 唔係林鄭
可能我崇美得滯
如果你有留意,我個帖一直比人禁住
有人唔想其他人知真相
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞