夏天仲會唔會有人著boot?

232 回覆
6 Like 22 Dislike

今日都仲着緊
牛加boot,睇落都覺得熱

一年365日都著得
街頭風其中一樣係咪即係oversize?
街頭風=/=oversize
oversize主要係類hip-hop個種既打扮
但街頭風講緊既係舒適,非formal dressing, 百變
例子如下:

黑色永遠最易襯
唔知呀,可能我唔識襯。
我覺得黑色唔好襯。 啡色易襯

我今日有著
係咪Broguess boots?

boot嚟講好斯文

我今日有著
係咪Brogue boots?

boot嚟講好斯文
係呀,但其實幾好襯,work pants, 牛, chinos 都得
襯chinos好正
軍boot你鐘意old school 皮革款定現代美軍啲款?後者其實好難搵到美觀嘅,我上網搵好耐,終於搵到啲好睇嘅,牌子:altama、LALO、VIKTOS

Altama

LALO

VIKTOS
鐘意後者多d對classic/vintage 野興趣不大
啡色彷彿代表男人味
想買人生第一對boot
睇中咗Danner/Thorogood的moc toe
巴打會推介邊個牌子?

有無巴打著過呢兩個牌子的boot?想問下
佢地鞋身易唔易入水(落雨滴濕果種,唔係浸落水)
同佢鞋底易唔易蝕

https://global.danner.com/men/lifestyle/bull-run-lux-burro-brown.html

https://www.thorogoodusa.com/product/814-4200/

好想買呢對 但係應該carry唔到
茄汁
danner係stitchdown, thorogood 係goodyear storm welt... 如果講落雨,應該無不問題,可能storm welt 會好少少。
近排想買對boot 雨天著
諗緊Timberland, Dr.Martens定palladium 好
各位可唔可以比少少意見
Dr Ma
認真問,唔係timberland會好啲咩
呢對幾型喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞