鄭若驊老公間安樂工程 招股書唔知係咪有誤導數據

193 回覆
829 Like 8 Dislike
唔知係咪又係deacons寫書
聽講做construction ipo條team流流地

唔知會唔會仲有其他料做deal breaker
行家最多教下d朋友玩就算啦
自己玩又會比佢咬 話你係professional investor

利申 sfc 1,6
ipo team 都有分construction ipo team咁撚勁抽
Deloitte 圈數唔洗睇啊? K&L gates 都要v啦
唔關事 凡係數字 auditors都要逐個圈或唔圈,本身分工就assume佢睇晒再決定點處理 點可能講assets既數 auditors唔洗睇過幾十次先
唔識,幫推
Push, 報料俾各大報社
佢有個partner同下面幾個asso做左好多construction ipo
Deloitte做野你明架啦
如果係某個吹水男partner就仲慘
app2 auditor 出左信九成唔圈
推佢老味
邊個
t幾
呢d問題指向sponsor lawyer 同reporting accountant 都無乜意思。個名係sponsor簽,成本書既準確性係佢同上巿公司責任,佢睇漏眼可以賴邊個。分分鐘班友睇都無睇printer 都無落大安旨意lawyer幫佢寫晒本書,咁樣死法就抵佢啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞