【G20登報眾籌】27號登報消息及重要公告

529 回覆
1662 Like 3 Dislike
【重要公告】

各位連登仔女!!

今日,可能會成為我哋香港人扭轉命運嘅第一日!

世界各地嘅報章將會陸續喺呢兩日刊登香港人嘅公開信,呼籲各國領袖喺G20為我哋發聲佢地包括:

- 英國 - 《衛報》The Guardian 內頁全版
- 德國 - 《南德意志報》Süddeutsche Zeitung 政治版內頁第五頁全版
- 比利時 - Politico 網上版 G20專題

連同稍早前公佈嘅加拿大《環球郵報》The Globe and Mail,四份報章都會喺今日出街

敬請期待

重要公告(請廣傳):
各位巴絲,日前我哋收到合作夥伴要求將部分細節條款保密,鑒於早前有關文件已公開並愈傳愈廣,希望大家幫手唔好再公開或傳閱同登報有關嘅未加密文件,之前有公開過嘅都請儘量刪除。如果見到有人咁做,請幫手提醒佢刪Post。

我哋由始至終深明係有賴大家熱烈傳播同支持,先至令今次眾籌得以成功,但基於商業機密原則,以及涉及法律層面嘅風險問題, 相關合作夥伴已經多次要求我哋停止公開資料,如果繼續有資料流傳,極有可能會影響登報嘅進度。

我哋已經更新咗我哋嘅公開資訊,但已經流傳緊嘅就唯有靠大家幫忙。人哋俾面我哋幫我哋度期度版面,我哋都要尊重返人哋機構嘅規條。最後喺全部帳目結清後,我哋會交由第三方獨立會計師樓審核並向公眾公開,希望大家暫時忍耐。有啲問題我哋事前預計唔到,喺度向大家致歉,希望大家理解。

簡單一句:請先刪post,停止傳閱,有問題就留言,我哋一次過喺FAQ答。感激!

FAQ:
問:請問發起人是誰?為何會發起是次眾籌登請願信活動?
有連登巴打提議在各國報紙刊登公開信,希望在G20首腦峰會期間引起國際對香港反送中及後續發展的關注,並期望獲得各國領袖的支持。這個提議及眾籌獲得連登及香港廣大市民的支持,一呼百應,眾籌目標原訂300萬港元,在9小時內共籌得670萬元,當中最高額一筆為3萬元。

眾籌刊登請願信的目的在G20首腦峰會期間關注《逃犯條例》修訂爭議,期望各國表態支持香港人對民主自由的支持,並藉此重申我們的立場-促請香港政府撤回《逃犯條例》修訂草案、撤銷將612示威定性為暴動、釋放並承諾不檢控所有612被捕的示威者、成立獨立調查委員會調查警方濫用武力及警權過大問題。這亦是配合626馬拉松式向19個國家領事館遞交請願信及當晚集會一連串示威活動而發起的行動。

問:還會刊登在其他報章嗎?
答:27-28日在各國主流報章刊登的主要對象為G20為首的國家。由一群義工組成、負責登報各項事宜的「頭版編輯秘書處」將視乎第一波登報所需資金後決定第二波行動的安排,目前秘書處正聯繫各國媒體接洽及取得相關報價,如有最的消息,將會向大眾公布,並密切將捐款安排一一公布。

問:為何目前暫停了捐款?日後還接受捐款嗎?
答:因應財政及法律上的考慮,我們需要避免個別戶口因眾籌而引致進入銀行個別監察反洗錢(anti money laundering) 程序。假如有眾籌的最新消息,我們會在各大社交媒體向大眾公布。

最後一句,感謝大家!!!!!
加油
必須推!!
多謝大家
辛苦你們了
推!
Push
Push
時代革命
辛苦哂文宣組所有人員
你地真係好勁!!!
加油
感謝大家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞