2019年香港職業社會地位最新排名

43 回覆
100 Like 3 Dislike
都唔知點同自己仔女講自己做警察
爸爸以前番工打到啲香港人仆街
駁唔到
有啲示威者以為自己好威 最後咪又係比爸爸打一身
果啲女仔呀 垃圾黎架 爸爸特登拉起佢件衫 等佢比人睇蝕曬 最後知衰 問爸爸可唔可以拉番件衫落黎 爸爸都唔比架
研究顯示警方暴力行為為市民反感,加上腦部發展比同齡人士緩慢,以致不懂辨別命令是否正確,另外執行任務時無視道德,令市民認為警察是社會地位最低的工作,而事實上警察在現實生活中no one care
有中方人士認為香港警察質素日漸低下,香港警察只懂執行命令,其實與內地軍方無異,內地人才可取代,解放軍亦可執行同樣工作,甚至可以以更高效率完成任務,認為香港警察應早日被淘汰
又唔係真係狗 係啲人犯賤中意扮狗
扮狗都可以係職業既
不過可能扮得多 啲人見到以為真係狗
倫敦金> 警犬

人地倫敦金衰極都叫有張卡片

警犬連自己number都唔敢show
警察先勁喎
香港地打橫行
警察通例法律咩都唔駛守
在社會學或人類學上,社會地位是指一個人於社會上,因其社會階級所得到的榮譽和聲望。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞