【連登 商業電台 光明頂 討論區(十)】

1015 回覆
39 Like 0 Dislike
不停講英文
因為中央無全力撐
劍橋老人院
M 記講句野隨時 大聲過正苦
劍橋之家
19最尾對草MODE?
事實而家啲連線game真係大部分都係要自己執生做返自己要做既野
馮智障成日都聽唔明陶傑想曲線屌政府,係度窒q住曬,把聲又成個低能仔咁,可唔可以請返d正常d既嘉賓主持。
全部上曬船再加中聯辨
馮智政串鳩鮑sir 仲講rainbow six
亦都要有用自己條命去換取全隊勝利既因素
搵吾番個Post
M 記=Marvel?

我有睇但覺得諗多左
刁敗敗志大才疏
睇唔起香港
佢要搞就會明刀明槍咁搞你
邊駛借陳同佳玩逃犯咁迂迴
今晚幾岩聽
講中晒班廢中廢老既心態
年青時因時勢造就,就覺得自己好識野乜撚都岩
撐警
公司大撚把呢班老坑
食屎食著豆
真係開心上一代
我九十年代已知,個撚個坐緊巴士就以為自已可以跑時速六十哩,

=================
噚日,生果另一個專欄講過.....
有人說,譚詠麟和梁家輝的兒女蠢蠢欲動想入娛樂圈,世襲制,鋪定路討好大陸搵人仔。也許,他們真當自己「福將」。八十年代偶像是幸運的,市場起飛,向上游空間大,順帶信心爆棚自以為是,才會多年來默認齊人之福不害臊,笑騎騎。正如他老友曾志偉的表親馬時亨,「福將」作風「我話OK就OK啦」,圍威喂側側膊,所以發言零準備,語無倫次,連叮噹百寶袋治港都講得出。難怪新一輩唔識佢,佢都唔識新一輩,叮噹喎,佢仲發緊「多啦A」的大夢。

福薄在張國榮、梅艷芳……fans憤慨為何早夭的是他們。安慰地說,十多年前死了也好,保持完美,永遠年輕,不怕老糊塗。我相信,Leslie和Anita不會,羅文吃過中共苦頭不會,家駒也不會;我更相信陳百強一定不會,Danny獨來獨往,享受寂寞。廢老是怎樣煉成的?就是不甘寂寞。

我認為(亦寧願認為),麟伯不貪錢。咁貪乜呢?貪面子,盛情難卻,朋友吹雞,站台重拾那久違了的一呼百應虛榮感,扮吓智者,仲獲大媽尖叫,對喜談當年勇的耆英太誘惑了。

還可以解釋到,怎麼挺身而出反送中的前輩只得葉德嫻?因為抗爭之路從來並非俾面派對,進天國從來是窄門。

Deanie姐名曲,《孤獨最好》。

余家強
======================
以前香港真係好值錢,
僅次於日本
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞