【 突發】點解要搞627?

1991 回覆
3940 Like 27 Dislike
【 突發】點解要搞627?

為咗令成個627行動更加清晰,我盡力趕起一份簡單Q&A。豁出去,盡地一煲!

乜野係「626死線,627行動」?
626死線 代表鄭若驊必須喺626 愛丁堡集氣大會完結前(9pm),回應港人當前最迫切訴求:

#撒回暴動定性
#承諾不檢控抗爭者

否則,發動627行動

627行動 由 3部分組成:
1) 10am自發中環古蹟律政遊
2) 釋出第六波國際攻勢,進一步舉報 加籍潘樂陶一家
3) 誠邀各大傳媒、全球網絡力量由627起,合力調查 加籍潘樂陶一家潛在勾當,還潘生潘太一個清白

點解要set 626死線?
死線將626同627連結,加強雙方力量。

好攰,推遲627行動得唔得?
明白大家疲勞。可惜推遲627會失去助攻626功能。
更何況,627行動由現實同網上攻勢相結合。盡量減少人力消耗,成功的話會係新抗爭模式。

緊記G20 6.28就會開始。

去到依一刻,點解暫緩都唔滿足?
之所以奮戰到底,係因為警方濫權,粗暴干預醫護界,而我地仍然未救到一眾義士。為人地,為自己,為良知,你都要心存希望,粉碎失敗主義。

呼籲律政司挺身而出有無法理依據?
根據《檢控手則》,律政司有法理權力,以公眾利益為由,不作起訴。

當年律政司話撿控 星島高層貪污 就會令2000名員工失業,影響公眾利益,所以決定唔告。

送中條例影響香港700萬人,甚至全球經香港轉機旅客,咁樣就唔係 「公眾利益」?

——————-

最後,我想放低一個問題俾大家思考:「假如無G20相助,你會點樣抗爭?」
諗通咗,就會明白點解我由第一波攻勢去到而家一直奮戰,撐住大家。627有你親身支持,非常重要。

幫手打埋627依場仗,好唔好?

中環古蹟深度遊新文宣

跪求全力幫手推上熱門,share文宣到IG/ FB!

Push
我乜撚到唔理,推左你上去先
push
推呀
香港人加油
黑夜模式呢隻顏色好難睇到啲字
連post回應都慢左好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞