【緊急呼籲】中環海濱即將送中 作解放軍碼頭

1859 回覆
5608 Like 20 Dislike
Push
大家用埋fb/ig,etc 推開佢
死唔放過我地香港人
立法會冇權出聲其實,因為軍事問題

但係任何方法都要試左先!

所以唔可以阻開會!!

唔該,理性小小
https://lih.kg/1255568

又係呢隻比膠超
唉...香港人真係好撚柒忙
高鐵算唔算
佢而加起左果D好似非軍事建築黎
而加淨係搵鐵絲網圍住左暫作「受保護地方」
中環解放軍碼頭是香港計劃興建的一座軍事碼頭,位於香港島金鐘添馬艦解放軍駐港部隊大廈的正前方,碼頭全長150米、寬20米,面積為32,000平方呎;碼頭規模足以停泊深圳號等大型導彈驅逐艦。碼頭外圍將由兩重3米高的鐵欄包圍,配合閉路電視系統監察。碼頭內部設有一座面積約700平方呎的單層辦公室、一座擁有4間浴室和洗手間的建築物及一座4.5米高的電機房,岸邊設有3個登岸階梯。中環解放軍碼頭與中國人民解放軍駐香港部隊大廈之間將會興建一條軍用車輛通道連接,垂直穿過海濱走廊及龍和道。龍和道分隔行車的石壆需要打開缺口,興建電閘及信號燈,以方便軍事車輛通過。
上面哩D就真係佢打算起既野
呢單應該share俾台灣
似黎真攻台
同埋如果佢真係咁搞第時我地示威抗爭好撚容易有手足比佢捉走喎...
屌 真係好撚狗啊!!!!!
屌共慘黨老母一百次
無錯!!!

依家未係軍事用地

立法會仲阻到佢,但係過左的話,就要中央同意先可以變番香港人的地!!!!

ref: 中華人民共和國香港特別行政區駐軍法 第三章 第十二條及第十三條
有咩事真暴動起上黎,想黎多次64?
不如唔洗香港政府啦,直接黨管理啦
屌佢老母前果排燒山先燈完話香港無可能會重演64...........
救命啊
push
大家用埋fb/ig,etc 推開佢
btw 有冇人聯絡到文宣人員
香港休憩用地已經唔多 仲要割咁多俾解放軍用 有冇搞錯 一定要呢個港共政府還濱於民
push push push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞