[G20] 集資登美日德公開信

102 回覆
118 Like 0 Dislike
如題

岩岩有巴打提出可以利用G20 機會係有關既國家登報紙頭版公開信:

但要搞呢個Project 需要搞好多野,希望民間高手可以出黎幫下手集思廣益,依家要需要既資源同考量係:

1. 封信,要登報首先要有野登,我地需要巴打寫一手靚英文既公開信,然後比巴打幫手翻譯做其他語言(德法日文)

2. 設計,無理由就咁白紙黑紙寫篇文就算掛,起碼都執靚少少觸目D多D人睇,萬一落唔到頭版都可以吸引人睇。

3. 登邊度:美國德國日本呢三個幫香港出過聲既不在話下,特別係美日,因為G20 係日本搞,而美國可以話不嬲都係主力打手。

4. 錢,要登報紙當然要比錢,但問題係點集資,有巴打講過可以試下用Gofundme或者fringebacker,或者如果有巴打有其他suggestion 都好,重點係要有人點搞,集左資之後要follow返去搞銀行手續去俾錢同睇實D錢,重點係mission fail既要分返D錢俾巴打。

5. 有錢唔係大晒,都有睇個報紙有無檔期,會唔會比人買左,但一間唔得可以試第間。所以都要人手聯絡報館問價。

原post係度
假如628各地報紙都見到公開信?
https://lih.kg/PjkzPU

有咩議題同考量大家請講低
Push
Pish

今晚,和理非回合
push
我會跟進原post 資料整合返落呢度
歡迎大家過去討論
個邊已經聯絡緊報館
上面除左錢我咩都無
唔緊要,我地都要錢
一百幾十都要
如果有一千幾百就最好啦
我可以直接比總數如果有人follow up
我係原post樓主,多謝你先,有具體計劃會聯絡你。
推。

但時間短,會不會集中27號(call for action)或 28號(raise awareness)買日本報紙s的頭版 ?
無問題
https://lih.kg/PjkzPU 假如628各地報紙都見到公開信?

開呢個post只係引入觸目
麻煩大家入原post討論
推!!!!
英國都要,話哂前宗主國,係明知班廢柴唔會幫手,咪當send個seen copy俾佢地
毅進星$100
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞