626行動!去G20各國領事館請願!

263 回覆
430 Like 0 Dislike
我地日頭去遞信,夜晚join民陣,一氣呵成
一日G20未完,黑警都會死忍唔出嚟鎮壓。
支持,想一齊去
和平遞信有咩好鎮壓
可唔可以真係做反次主動!?香港時日冇多啦!!!!

假如現另設deadline 於7.1前林奠不必下台但需與人民合組過渡政府向市民負責,為香港人落實雙普選,並於下屆立會選舉實現!方案以公投確立民意基礎。係咪好似更加實際?呢d權利係基本法賦予我地既權利黎架屌你老母!係好似有d離地錯重點,但民意係我地度,新抗爭模式好似比雨革有效,大和解,民憤,侵侵,G20,《香港人權與民主法案》等所有好牌係我地香港人手中!係咪應該好好加以利用新既方式逼使港共屈服!?50年不變已經過左就快一半!唔通你覺得剩反10年中共又會突然俾你普選?今次機會係非常難得!

克警濫權問題上都只屬香港事務,外國其實好難幫到香港,與送中議題性質唔同。如果7.1前改命題為追求民主普世價値,各政黨及外國勢力係咪更加出師有名!?係咪可以拎住百萬民意逼政府對話讓步食住上呀?如果不定期夢遊本土主力平反保義士,隔週民陣和理非遊行,不合作則主力爭取更宏觀既普世價值及社會制度,keep住令港共內部緊張又得唔得?

【繼續吹】我地只係步緊黃背心後塵!!
https://lih.kg/1243981
好主意
push
一齊去!
推 我覺得可做
文宣組呢
支持
推下先
https://t.me/g20helphk
開咗個tg群,想一齊傾下點搞既可以加入
一齊將香港推上G20
你咁堅持去中聯辦做乜?佢地呢個外國勢力普京都唔想理啦

正路做法
去曬咁多領事館特登唔去中聯辦
跟自由世界一齊孤立中國
Hong Kong is not China
印尼 印度 沙特阿拉伯 呢啲其實會唔會理
因為中聯辦係一個好注目嘅新聞
循例去埋囉,去啲唔去啲又好似唔係幾好
值得做。

日子上,我反而建議624/ 625。因為你要俾時間各大領事館向上頭反映,俾時間各國外交部分析利弊、暗中互相聯絡。626實在太遲。

動員上,應該聯絡各大學生會合作,拜託大專學界事前開記者會。Plan B 係幫眾志合作。Plan C就why not both。

咁樣 本地同國際傳媒 先會知依個行動,一路跟住報導,幫你地make noise。而且佢地可以幫手號召sem break 既人出席,增加人數。

語言上,最好全速搵人翻譯—— 英文加該國語言,雙語並用先顯得夠誠意。

時間上,其實要一大早開始去,因為唔計中國,有成19個國家。

未計移動時間,每間玩20-30分鐘(叫口號、俾媒體影相)都已經用左9.5個鐘,你仲要趕係4/5點前搞掂,唔係既話只會摸門釘。

當然你可以揀定某幾個G20最有可能出手先去就最好:

小小提議:

日本:
日本國會早前有出聲,高度關注香港

澳洲:
華為係澳洲揭發通報

加拿大:
慢慢周事件,中加角力中

美國:
重點,不需多說

英國:
前宗主,不需多說

韓國:
青瓦台聯署助攻,而且反送中畫面強烈觸動韓國人光州事件神經

法國:
法國總統一直想爭取歐盟話事權。佢有動機出手相助

德國:
重點之一。德國出手批政府庇護,又每日一字,歐盟霸主,必去。

意大利:
意國政府疑似想玩對沖外交,一試無妨。

歐盟:
重點之中既重點。封信最好提及之前外交照會。

印度:
中印角力多年,而且歷史上同香港淵源頗深,值得一試。

希望幫到你。

呢個好有參考價值
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞