又係時間推吓Amazon 平價notebook (17)

1001 回覆
21 Like 1 Dislike
正常你寄返去美國先要報關, 美國寄黎香港應該唔駛報關

我個盒上面有個咁既貼紙.
我追左幾個post但唔覺有人講。我之後返到香港既時候係機場問下海關人員先
Thx bro!
未係京東買過野,想問下洗唔洗好似淘寶咁要揀d咩可信既鋪個d?

買京東自營最好
我條link果個seller正是asus自營
爬過文5k樓下都應該係呢部抵玩
https://www.newegg.com/global/hk-en/slate-gray-asus-vivobook-f512da-eb51-mainstream/p/N82E16834235206
但想問係咪都有國際保?因為之前聽過有bro好似要ASUS HK有同樣spec先有保,唔係整唔到。未係森林同新蛋買過notebook,想確認下
其實點解香港買asus會貴過淘
香港乜鳩都貴
同埋可能大陸個window平d
依家終於shipped
轉左dhl送

non prime member 揀standard shipping
真係會拖1-2星期先處理張單
小心大陸windows
是 同佢d 硬件driver
慢嘅係要等好耐
遲過等成個幾禮拜先ship
不過兩日到
Y540
i7-9750H
16GB DDR4 RAM | 1TB PCIe M.2 SSD
15.6" 1920 x 1080 144 Hz IPS Display
NVIDIA GeForce RTX 2060 GPU (6GB)

$1,299

好似幾抵
bro呢部都有國際保?見ASUS hk 冇賣呢個spec
又岩喎...amz有冇巴打個部?我好似搵唔到既
同問 我都準備想入手
邊度?
有的,目前用落幾順手幾smooth(256 SSD)

開頭幾日用有時會閃屏,不過手動更新display driver就冇再出事
有1 year international warranty
直送香港?
256版有冇自己加硬碟?諗緊揀256定128+1tb好
今晚試gx502
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞