「新聞」建議ViuTV 開設Now24小時新聞台

228 回覆
1742 Like 6 Dislike
[大平反]Now新聞重組事件經過 還原示威者阻止救護員進入警署傳聞真相
https://lih.kg/1250768

無綫只係播門外有障礙物阻礙救援
又唔撚講
1. 示威者有讓路
2.示威者表明唔會因開門而衝(係佢地先想示威者衝)
3.示威者表明要求警方開門讓進行救援工作
4.係警方唔撚開門

只係咁 經常性選擇性播放
從而影響大眾思維
都足以令大家睇Now新聞 而唔撚睇無綫啦

中共好撚叻運用資訊滲透
就係你比人洗撚左腦都唔知
為救on9師奶們同廢老
仲有下一代

連登強烈要求ViuTV 開設Now24小時電視新聞台
拜託大家幫手推
仲有蘋果 都有講真相
http://s.nextmedia.com/realtime/a.php?i=20190622&s=6996647&a=59744780

大家唔好因為$3而放棄蘋果
佢地咁樣比人打壓
絕對需要大家經濟支援
$3算得係咩
更重要係保留到真正既本土新聞
推撚到Now知
推 啲老人家成日開住新聞台好似就得知天下事咁 屌
港台32又成日on99唔爭氣
我老母成撚日睇
以為叻撚過世人
無綫5條 點撚解viu得兩條
咪係
用now新聞個app明明都有得免費睇
唔差在用埋大氣電波免費播啦
又可以賺多啲廣告費
一出我即寫信去管理處叫佢轉台
點解你係網上見到 就會話對方只係識用鍵盤建議咩邏輯
呢個邏輯同有500萬人支持修例無乜分別
人地tvb新聞台有維穩費收

now有冇??? 你科水?
比左$3
now 新聞不嬲免費睇,download佢個app就有
不如建議 32 台即時轉播香港電台視像新聞 比較實際,話晒公共廣播,而且一樣咁高質
支持viu開24新聞,對好多老人家黎講,識開個電視轉台已經好叻,now tv係有,但對佢地黎講太複雜
而家係大氣頻道開多條比廢老睇

成本唔同
岩呀,唔想家中兩老成日睇CCTVB d新聞
將now 果個搬和去live
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞