「多圖多字」京都大阪9日初嘗試

364 回覆
114 Like 16 Dislike

要一直追
岩岩2月頭去完京都

我都2月7號出發去到2月16號下午
好似我個行程,巴打有冇發現好多韓國仔

通街都係泡菜
連飛田新地都見到

超多阿 周街都係韓國人

商店街直頭多到變韓國

通街都係泡菜
連飛田新地都見到

韓國溝日本

超多阿 周街都係韓國人

商店街直頭多到變韓國

最多係 第一位係韓國, 之後東南亞馬來西亞. 新加坡, 大陸人. 先到香港人

要一直追

你出快啲啦

要一直追

你出快啲啦

好啦 咁我出多一篇 完埋個晚餐佢
聽日朝早9點10點出新一日

竟然俾人催文 好感動

超多阿 周街都係韓國人

商店街直頭多到變韓國

最多係 第一位係韓國, 之後東南亞馬來西亞. 新加坡, 大陸人. 先到香港人

都有時會聽到泰文 嚇左一嚇
等睇埋你篇文先訓

我地搵左間烤肉店 不過要等一個鐘
個個都餓到仆曬街

行左入去啲類似酒吧街嘅地方
我問左一下朋友 點解佢地飲酒要企係到嘅
因為飲酒時 有無位坐根本唔緊要
重要嘅係 同你一齊飲酒係人係邊個姐
有深度 但我都係覺得坐係到爽啲

一度諗過 食大阪燒就算 放間烤肉店飛機
屌你點知一入去 滿曬... 有無阿
好撚餓阿屌痴線

係街到不停搵嘢食

戇尻 明明係寫烤肉 點知變左火鍋
算啦 餓到仆街 唔通仲揀咩
食佢老母囉!

之後返去嘅時候 路過一間夾公仔店
朋友W見到就跌就跌咁
瘋狂入錢 係到賭仔心態
入左大約2500円之後都係放棄左

結果後來有個日本人 用左一陣就夾左佢走
朋友W唔死心 去夾隻賤熊返嚟
朋友K話 你睇下隻熊 彷彿在嘲笑你
一開始真係笑死 但到左大阪嗰陣....
原來我先係終極大傻閪...遲下講 好ON9

ON9 朋友W發現我個茶糕14號就過期
我地16號先走 唉 食撚左佢囉
不過講真 真係幾正 係阿當然正啦
2500円架!個心好撚痛阿屌你地
真係完撚左今日 聽日
大阪篇 準時10點
8 訓教
等睇埋你篇文先訓

COME
[quote]
自己計下歲數啦
中嘅就去日本綁返個

俾兩百円就可以攞一粒簽
我覺得應該全部都吉或以上
有鬼可能有人中凶 如果中左
咁你都幾抵死

求姻緣

有無巴絲識日文幫解解 到依家都未解到

運勢

中籤者、人生遭逢變卦之時,就如一直緊閉的門户突然大開一般、迎來一片光明。在神的庇佑下、確實地捉緊幸福吧!

財運
雖然財運受到祝福、但很多時候有無謂的破費。遇到難得的幸運時,勿失良機最為重要

失物
在外邊失去的事物雖然不能尋回,
若是家中遺失的物品,去屋外附近一帶搜索吧!

旅行
宜短期旅行有助運勢。

待人
會成功完成重要事。反正心急如焚則不成

戀愛
透過音樂方面結緣的情況較多。但是無論套樣發展,務必注意戀情存在著變成近乎一場遊戲(曖昧後曲終人散/玩過火分手收場)的危機

姻緣
概而言之,會開花結果/有著落了
斷定與這位有將來可言、成事在望的對象能夠談婚論嫁。
補返少少個食評
我地點左兩個湯底
一個係醬油湯底 一個唔記得左
好似係咩風味
啲肉同塊面一樣咁大
肉質唔錯 不過一盒得三片
我地五個人 次次有個人都要等多片
服務都算唔錯 埋單每人4000円
任食嚟 仲有幾多嘢食
咩炸雞當然就不在話下
之後我攞左個炒面返嚟
我一食 哇屌好撚難食
朋友全部話 下 好好食喎
依個係好正宗嘅關西風味嚟
屌 我就真係唔食
佢地係食清光 真係咁好食?

運勢

中籤者、人生遭逢變卦之時,就如一直緊閉的門户突然大開一般、迎來一片光明。在神的庇佑下、確實地捉緊幸福吧!

財運
雖然財運受到祝福、但很多時候有無謂的破費。遇到難得的幸運時,勿失良機最為重要

失物

旅行
宜短期旅行有助運勢。

待人

戀愛
透過音樂方面結緣的情況較多。但是無論套樣發展,務必注意戀情存在著變成近乎一場遊戲(曖昧後曲終人散/玩過火分手收場)的危機

姻緣

勁阿 巴打OR絲打
唔該曬~我真係唔識睇日文
一舊舊咁 我係應該多讀啲書嘅

運勢

財運

失物

旅行
宜短期旅行有助運勢。

待人

戀愛

姻緣

勁阿 巴打OR絲打
唔該曬~我真係唔識睇日文
一舊舊咁 我係應該多讀啲書嘅

補多句 戀愛運部分
"遊びに近い"意思有好多種
所謂近乎遊戲嘅戀情
可以解 以上括號果兩種情況
另外都可以解 唔認真、騎牛搵馬 、界女、純肉體關係等等

總之 戀愛必須要問心無愧

補多句 戀愛運部分
所謂近乎遊戲嘅戀情

補多句 戀愛運部分
所謂近乎遊戲嘅戀情

做個好好先生
Btw 啱啱去完關西

做個好好先生
Btw 啱啱去完關西

放心啦
好懷念日本

今日 晨咁早就起左身
出發到大阪!天氣好好 仲好撚熱

因為要轉一站車 又要曬多240円
咁不如當晨運 行囉
用兩個字形容 無盡
好遠阿 一站都咁遠

出到去之後 隨便揀一間之後食

我揀左個套餐
真係無事不食地下街
少食為妙 但貪快 又懶搵

出發!
嗯?有啲怪

時光飛逝
到左梅田

我地住嘅地方係惠美須站

轉一站

阿阿阿
原來有車直達 仲要係咁平
我地轉轉轉嚟做咩
阿阿阿
下次嚟嘅朋友記得直達啦

正在前往 離江天塔
其實叫通天閣 我地住附近

到了

都係bnb 好多規舉
But nothing can hold me back
上堂先 中午再出

希望得閒打多篇

推文
間野好似有D煩, 不如BOOK AIRBNB
間野好似有D煩, 不如BOOK AIRBNB

依間就係
不過隔音好好 無問題
露台都照出
我地其實都無守過

無影響過人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞