24HR [中信集體謀殺]輿論閃電戰!

95 回覆
200 Like 1 Dislike
[再次借一借acc 講一下一份marketing 功課]

不得不承認 雖然五項訴求一件都冇回應
政府既暫緩再加上道歉確實緩和左一部份人嘅情緒
所以 個人覺得喺反送中呢件事上面好難再升溫

不過

我哋可以將注意力轉移去一件冇爭議 冇解決
班PK射波射到巴塞咁嘅事:警察嘅痴撚線發洩式暴力[/]!

- 七八個警察圍歐女仔 仲用盾牌重擊頭部
- 三期癌症伯伯中槍後再被追打 然後控告暴動罪
- 唔俾救護車進場,將救護車上傷者拉下

仲有最重要 —— 警察中信集體謀殺事件!!

我哋要為21號嘅行動、憤怒合理化
將市民嘅憤怒升返上黎

當日無人焗死
冇人踩人死
簡直係奇蹟

點解警察做完咁荒謬 咁恐怖嘅事
完全唔使負責任?!!!

我地要令民意企番我哋嗰邊,並為後續嘅行動(警察道歉 賠償 義士 警隊改革 選戰)預備子彈!

But how?

依家我哋整合左唔少嘅影片

https://youtu.be/13eauJMTOkU

還原中信大廈嗰邊俾催淚彈襲擊嘅情況
市民 爭先恐後迫入去中信大廈
然後喺大廈入邊焗到差唔多窒息嘅人間地獄

但係呢啲只係普通整合

我哋需要將佢 用KOL嘅形式整合為一個五至10分鐘有感染力嘅節目!!

好似100毛 星期三港案
好似東張西望
用煽情 認真嘅聲音

- 詳細解釋事件始末—— 將催淚彈射向擁有不反對集會通知書嘅民眾
- 詳細timeline
- 旁白+字幕+背景音樂、煽情地解釋事件
- 甚至加上動畫: 地圖、警察推進方向、催淚彈射擊位置

要大家清清楚楚睇到警察做嘢幾撚荒謬!
仲可以加埋倖存者親述當時情形、煉獄一樣嘅境況

成件事簡直就係警方嘅集體謀殺!!

然後喺21號早上開始 全港九
用上次好有效咁喺街站 播放警察暴力嘅街頭電視向市民宣傳
加埋我哋所有人於特定時間 (maybe 1pm) share 中信大廈集體謀殺 video

時間點要靠大家搵最好嘅時機,留少少時間發酵
總之要一齊IG FB. Twitter, even wechat!

我知道而家先提出呢個方案大家只係得返唔夠二十四小時準備
但今次呢場仗我作為80後 深深體會到呢個世代年輕人嘅行動力同埋效率同埋質素

巴絲打們 文宣組 護照巴 心戰室 TG group 今次大家都好撚犀利 甚至希望一衆屬於佢哋專業嘅KOL:大J、熊仔頭、100毛等等可以幫幫手

雖然時間短 但我好有信心
你哋可以做到啲好犀利嘅嘢出嚟!
Just like everything you’ve been doing since 6/9
PUSH
推到上國際法庭為止
Push
呢單野攪大要借外力,玩人權人道出口轉內燒囉!!!
成立社團好處係
第時聯署個陣都大聲啲
Push
Push
留名跟進
Push
Push
推。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞