陳沛然議員:醫管局的電腦系統和警務處的電腦系統是相連的

712 回覆
3526 Like 10 Dislike
Push
呢個好似係冇問題
陳醫生
有無睇寒戰,第三代通訊系統係最先進,呢個係Level2設定

乜撚都通就早講啦,好似報稅咁,年年填呢樣填果樣,攪咩啫,dllm 原來通咗咁多年嘅
push
呢句好灰
大陸先咁叫
真的假不了,假的真不了
以後一到醫院門口就醫都唔洗醫就傷住咁去坐48小時
病人隱私隱冇晒保障
係咪可以告醫管局違反私隱條例?
其實唔明點解要del片 有咩用
要驚既唔係陳醫生 係HA同黑警班撚樣
pish
保安射俾 HA
HA 射俾差佬
差佬又射返俾HA
成個架構根本全部都係垃圾
7. 我們建議以一套新的第三代系統取代第二代系統。新系統將設有
下述經改良的功能-
(a) 提升收集數據的效率
新系統會採用方便使用的電子表格, 避免以人手填寫表格後
再將數據輸入電腦系統的重複程序。 系統亦容許警務處與合
作單位 (例 如 衛 生防護中心 )以 電 子 形 式 交 換 數 據
,從 而 提 高 數
據傳送的速度及準確程度。為進一步 簡化數據輸入程序,系
統亦會引入自動收集數據裝置。舉例 來說,系統會採用無線
射頻識別技術和生物鑑別技術,有助 在重大事件中追查特定
人士及所檢獲的財物。

(f) 提升系統的使用率
第三代系統的改良設計可支援更多前 線調查人員使用,將由
現 時 1 4 個警隊單位的 7 0 台工作站,增加至 2 8 個警隊單位的
108 台工作站。
新系統的更廣泛使用,可提升警務工作的整體
質素。與此同時,系統在登入及使用 監控方面的設計亦會進
一步提升,以確保系統儲存的數據保 安不會因系統涵蓋範圍
擴大而受到影響。
Source: https://www.legco.gov.hk/yr07-08/chinese/fc/fc/papers/f08-23c.pdf
Push
識玩呀,爆少少等佢以為兜到,再爆,再兜,再爆!
迫佢講更多大話,唔可以自圓其說
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞