[定向討論集中地]21/6嘅去向太多講法,混亂嘅你入一入黎

84 回覆
24 Like 0 Dislike
我地係之前嘅日子,69,612,616 都用有唔同嘅方式去為我地嘅家,香港,去抗爭。但結果係只行前咗一小步,而我地都付出咗好大嘅代價。
我地嘅抗爭係未完㗎

而對於進一步21/6嘅行動指我地依然混亂,所以希望大家係呢個post 集中討論,因為團結將會係我地最大嘅籌碼。

討論項目
1.行動目的+預計結果
2.地點
3.所採取的行動
4.派別的行動

大家知道我地有5項目標,但必須要團結
例如我地係想警_為佢地嘅𣎴當付出代價嘅,會唔會係警總行動呢?

最後,呢個post 係假設21/6的行動策劃,所以不支持21/6有所行動的請不要係到表態

想出但唔知點做嘅都幫手推一推

我地需要嘅係策略同團結

香港人,我地,仲可以繼續努力
阻一阻你個post, 有d提議,認同請幫手推post:

追究 警察濫權濫用武力 先係我地依家既王牌!!!!!
https://lih.kg/1242366

除左要傾行動細節

我覺得星期五 既 主題 應該要集中加強 於

追究警察濫權濫用武力 !

先講建議:
1. 將依項命題提高到 同反送中 一樣高度/重要性!
2. 老土d, 黎緊日子整多d 中英示威大Banner關於警察濫權、濫用暴力、同醫館局私通 既問題,追究責任!
3. 議員都應該要有共識去追究依個問題
4. 加強各種文宣。

原因:

關於行動主題,我地要識得運用火種
將香港人團怒火keep住燒:

無錯,撤回係未達成,但人人都知個問題,團火已經係白熱化,所以口號照叫,但唔好只集中於依個命題;

無錯,明日大嶼/雙普選/國歌法都係係大問題,但現實就係依幾個議題好難吸引到大多數市民,太新、太遠,我地可以將佢地加插入我地既討論,但好難成為民意大爆發既火種,只可以乘住其他議題去帶出。

相反地,警察醫館局資料互通、差佬亂打青年人,和平示威者,女示威者、監警會無呀老虎,依d都係實實在在最令市民嬲既議題,亦都係國際社會既人權關注重點,我地一定要將依個命題加強到同反送中一樣高度!

6.21 發夢會衝既人請注意,切記得要冷靜,同埋避免先出手,唔好俾位人入,有藉口俾人話係暴徒。唔係既話民意會完全反cap,成個運動就會白廢。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞