圖解香港禮賓府旅遊路線

610 回覆
982 Like 8 Dislike
未去過禮賓府參觀好想去睇下
岩。激動左, 多謝巴打提醒
支持驅趕暴徒

阻一阻你個post, 有d提議:

除左要傾行動細節

我覺得星期五 既 主題 應該要集中加強 於 追究黑警濫權濫用武力 !

先講建議:
1. 將依項命題提高到 同反送中 一樣高度/重要性!
2. 老土d, 黎緊日子整多d 中英示威大Banner關於警察濫權、濫用暴力、同醫館局私通 既問題,追究責任!
3. 議員都應該要有共識去追究依個問題
4. 加強各種文宣。

原因:

關於行動主題,我地要識得運用火種
將香港人團怒火keep住燒:

無錯,撤回係未達成,但人人都知個問題,團火已經係白熱化,所以口號照叫,但唔好只集中於依個命題;

無錯,明日大嶼/雙普選/國歌法都係係大問題,但現實就係依幾個議題好難吸引到大多數市民,太新、太遠,我地可以將佢地加插入我地既討論,但好難成為民意大爆發既火種,只可以乘住其他議題去帶出。

相反地,警察醫館局資料互通、差佬亂打青年人,和平示威者,女示威者、監警會無呀老虎,依d都係實實在在最令市民嬲既議題,亦都係國際社會既人權關注重點,我地一定要將依個命題加強到同反送中一樣高度!

1-4都同意,5呢如果我哋真係要做,一討論底最終通常未開始已經散左,反而直接講最壞打算,可能發生既事係點,刑責可能係咩就夠,唔好討論,講左覺得自己頂到就留
推啊
同埋要考慮會斷水斷電,斷聯繫(出干擾),有咩解決方法

痴線咁都搵到即刻整

多謝手足支持,等D料7788我就整個懶人包。

樓主現時急需 :

1. 正確的樓梯及小路資料或圖片
有冇埋逃走路線? 出頂唔太熟 怕上左去落唔到嚟

2. 急救站或可設立急救站空地、飲水機、洗手間等
3. 警察報防地點 (可以google map mark比我有就最好)
舊政總有大量警車停

早幾日去動植物公園睇狗
見到有兩部大巴
狗隻密度:21/70米

4. 蘭桂坊逃走路線?

5.其他指引及建議

發夢:其實幾難搵路上 如果人多,有無辦法可以夾到用人力做條引導線(例如全部黑衣,2-3個身位一人,整條人龍沿途企定定指示其他唔識路巴巴打上去)
幾詳細易明
走唔切, 可以避入領事館?
當年總督有地道連大猫銀行唔出奇
另唔,為方便各位閱讀,盡量就咪quote我條水蛇春咁長既字啦
無錯, 但係google map無show
己經搵到, #288 update左張地圖
會變成玩自己友
人力指路可以當埋物資線 黎傳上去慳力又睇到合作 真心嘗試下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞