邊位巴打咁得閒認真寫呢頁wiki毅進制

459 回覆
6872 Like 25 Dislike
cls
好正
又一隱世高人
部署左21號未呀? 發表左意見未呀? 有共識未呀?

未就唔好玩膠住啦, 惡攪野等勝利左一半先玩都未遲呀

民意無左就無左架喇, 你地再咩都唔攪星期五流局, 你試下下星期問你屋企人兩個星期前香港發生咩事???

咩毅進仔wiki林鄭對腳唯唯你地遲下先玩得唔得啊?得返兩日咋文宣又未齊主流社會民氣又開始散, 又無人知你地計劃, 定係你地都接受左777唔想攪咁多野喇, 烈士呢? 岩岩放監班義士呢? 國歌法呢?屌

咪撚再笑啊鳩你地啊
屌 正能量完有無人傾實事啊, 星期五就到喇想點呀你地
笑撚死
小息完啦各位巴打
[深度分析]香港人的抗爭理念
https://lih.kg/1241532
笑撚死
笑到
毅進制(英語:Yijinecimal,縮寫:YJ)是一個隨時間、政治環境而演變的特殊進位制,常用於捏造統計數字、估計人數等等[1]。與十進位相近,普遍使用數字0至9。香港警方(通稱:毅進仔)於估計遊行人數經常使用毅進制[2],引用偏低數字,用以掩飾真實參與人數。毅進制不能用作表示負數。

香港警方(通稱:毅進仔)

示威的暴徒

樓主我愛你呀
抵讚嘅,真係好詳盡咁分析毅進制
學到嘢呀!
今日學知100(10)原來等於18(毅進)
計錯唔好鬧我數學差
笑撚死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞