講下自己食過最貴個餐或高檔餐廳

173 回覆
19 Like 50 Dislike
台北 教父牛排 食左900幾銀 但我覺得塊野未到呢個價位..
MO 既The Krug room
兩個人食左~7k
La petite maison 價錢唔算太貴 但地中海菜係幾好食
呢間lunch性價比超高 自家包好撚好食
ps 食過哂大部分出名fine din
mcdonald 25蚊餐加大
The Steak House Winebar + Grill
洲際扒房 啲和牛係好味嘅 不過少少貴
上次一家人(3個)去食 食左2萬蚊
大阪心齋橋 間神戶牛$3000 hkd
係好食少少 不過我覺得唔值
我奶過野,擺明搵遊客笨
食過半島個間Felix 咋,pair up 埋2千幾1個人
神戶Ishida和牛午餐 2位食左千八左右
超值,A5好正

東京天空樹上面間餐廳,食左二千尾
不過完全唔記得有乜好食
麥當勞加大
大班樓正
大快活鐵板餐
我仲加多左2隻雞翼同McFlurry
個次真係中左六合彩先咁食
Sky726
2個人成千蚊

美孚有間日式野 3600 4個
Epure/abor 都係fancl 公司
食野買下護膚品比老母
Cafe de coral
冇記住邊間最貴
但最難忘係the man behind the curtain喺leeds
連埋酒水200£左右 14個course
但食完仲係肚餓 同行友人屌晒鬼
但我覺得成餐飯學咗好多嘢
我一直以為係假膠post
睇曬咁多留言先發現 原來真係傾野食
呢樣唔覺喎

香港食too notch fine dining 價錢真係一啲都唔貴
(去轉英美法甚到上海,求其郁下都4-5000落樓,仲要唔係話好食)
係中、低級貴啫
之前未般食過一次,高質懷石料理,上次個主廚出嚟磨松露落啲炒飯到,香到不得了,聽聞依家係放血價,三千幾一位
天空龍吟日本料理

尖沙咀柯士甸道西1號環球貿易廣場(ICC)101樓
$12000幾三個人
啱啱想覆西港城 30萬港紙(擺酒)
起完底
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞