生無可戀。睇唔到前路可以點。

20 回覆
4 Like 0 Dislike
Ching 因咩事無可戀
唔好放棄生命,我地同你一齊渡過
我都睇唔到,
不過我地可以一齊行條路出黎
加油呀,要適當咁放鬆下。去飲杯嘢又好 打鋪機又得 做下自己鐘意做既嘢

連登既各位都會支持你
Ching
留返條命星五衝左先
忍唔到個死柒婆 開記招當同fd吹水甘
ching 係自己身邊發生咩事?
唔知之後點真係好辛苦,日日都好似好被動咁俾個環境操控住

我覺得睇唔清楚前面環境,
與其一頭向前衝,真係要停一停,甚至向後行幾步,離開下個環境,
可能有機會睇闊D又搵到出路呢

一齊撐住呀!!!
有人同我講過,無論條路點黑,最後係點都會有光明。
我認同,只係過程中會有好多難關,加油,我同你都係一樣。
失學 失業 失戀(未戀先失個隻)(追過我post就知咩事
同屋企人關係唔好
想搵人傾,打開friend完全唔知可以搵邊個,唔想打搞人,係我問題我煩膠我鑽牛角尖我唔睇開啲,我根本唔值得人為我好

報左ive同一科3年 今日派位繼續nothing
完全唔知前面自己應該點

睇住香港咁 有心無力
個個遊行行完當做左野 繼續歌舞昇平 唔關佢事
好唔甘心 好嬲 但咩都做唔到

好想做第二個烈士
起碼我一事無成既人生有番啲意義
上星期啱啱一個人去完台灣番黎,
諗住過去散下心 抖下會好啲,
點知撞到正69 612,
野食唔落 覺瞓唔到 日日拎住電話連登追post,
夜晚內疚自責到係民宿喊到天光
根本義士就係condom
https://lih.kg/1239510

義士既命都係人命!
呢一刻 有上過前線既義士都一定會好擔驚受怕,香港人你係咪就咁當人地為我地付出過既野係屎?人地既人生唔係人生?人地既前途唔係前途?你估佢地屎忽痕行上前呀?

一定要爭取撤銷暴動定性同放人!
雖然我情況同你有啲唔同
但我某啲位好明你啊!
同樣失業失學
咁啱旅行個幾日撞正612,番到黎勁撚內疚同自責。
但我望住烈士嘅犧牲,就想自己為佢做多啲。
而留係世上做嘅嘢絕對可以多過離開
問我都冇用
呢段時間其實大家都唔好過就算係香港都唔容易知道可以做D咩

絲你自己呢段時間都經歷緊唔同既野,
俾自己散下心抖下係一個好既決定,希望你唔會責怪自己
如果自己未處理好就衝返入而家呢個壓力環境,
真係好容易情緒崩潰

真係唔希望再有犧牲
每個犧牲都會令愛香港既每一個人多一份悲痛,
我地要一定一齊頂住,堅持落去

或者ADD TG傾多D啦 https://t.me/haloworld
唔好咁啦bb
加油!
絲打,我唔係想喺度鬥慘,我都明你嘅感受,最近失戀,返新工,香港動盪,學車就嚟考試,全部是事情都堆積埋一次過爆出黎,我嘅壓力都大到就嚟爆燈,最心痛一定係分手失戀,但我都同自己講,只要過咗呢難關,自己一定會有成長,我係咁堅持落去,妳都可以試吓?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞