各 位 21 號 見!

407 回覆
3835 Like 42 Dislike
長期置頂
唔好再推飛機post
其他人?

阻一阻你個post, 有d提議:

除左要傾行動細節

我覺得星期五 既 主題 應該要集中加強 於 追究黑警濫權濫用武力 !

先講建議:
1. 將依項命題提高到 同反送中 一樣高度/重要性!
2. 老土d, 黎緊日子整多d 中英示威大Banner關於警察濫權、濫用暴力、同醫館局私通 既問題,追究責任!
3. 議員都應該要有共識去追究依個問題
4. 加強各種文宣。

原因:

關於行動主題,我地要識得運用火種
將香港人團怒火keep住燒:

無錯,撤回係未達成,但人人都知個問題,團火已經係白熱化,所以口號照叫,但唔好只集中於依個命題;

無錯,明日大嶼/雙普選/國歌法都係係大問題,但現實就係依幾個議題好難吸引到大多數市民,太新、太遠,我地可以將佢地加插入我地既討論,但好難成為民意大爆發既火種,只可以乘住其他議題去帶出。

相反地,警察醫館局資料互通、差佬亂打青年人,和平示威者,女示威者、監警會無呀老虎,依d都係實實在在最令市民嬲既議題,亦都係國際社會既人權關注重點,我地一定要將依個命題加強到同反送中一樣高度!

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞