hkbn ban 晒大陸網頁?玩本土?

14 回覆
23 Like 4 Dislike
痴撚線公司
之前6月就開始上唔到
應該係大陸封左HKBN某D IP
之後轉左 IP就上到
?how
自己轉mac address/ 叫佢轉IP就上到
打上去 仲要叫我填form先解決到問題

真係痴撚線公司
大陸封你IP,點解係HKBN cls?
都仲未問佢好人好姐上咩大陸網
用lan 線上到 用 wifi 上唔到。。。
因為要散播民主的種子 天滅中共
lm 用hkbn 上唔到大陸網
用chrome上唔到
但用ie上到同用wifi上到
手機都上到
係block api定ip
用smartone都係咁佢用hkbn條線一樣上唔到
我呢排都係咁不過宜家解決左,你地可以咁test下:
如果你有set router既,試下直插電腦睇下上唔上到,如果可以上即係你既router俾人ban左;如果上唔到就你個網絡有問題。
解決方案:一係你換router既 mac address,一係換router。我個router係ORBI RBR20, 我搵唔到呢個router換mac address既方法,之後換另一個router即刻解決。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞