分體冷氣機問題

12 回覆
1 Like 0 Dislike
最近小弟有幸添新居,由於小弟由細到大都係用窗口式冷氣機,對分體式冷氣機無認識,想請教各位:

1. 窗口式分體其實嘈唔嘈?如果嘈,咁其實同裝普通窗口機有咩分別?

2. 一般裝到窗口式機可唔可以裝到窗口式分體的外置部份?

謝謝各ching
1 唔嘈 因係散熱會係出面
2睇你個窗台位有幾大,有d位唔夠裝420果隻款,裝番樂星既窗分有機會得,都係要睇你個台有機大,最好度下先買
窗口式好多型號能源效益都好低,我屋企個部係5級 留意下有冇型號唔洗斜咁多電費
格力有1級
1.正常散熱唔係外牆,關窗開唔嘈
2.依家有分體式做到可以放窗台位,建議度下再問師傅
之前我問過幫我裝冷氣嘅師傅,佢話窗口式分體好易壞喎
謝謝各位ching, 因為老婆好驚嘈訓唔到
本來有諗過安一拖二分體冷氣機,一個拖去廳,一個拖去主人房
但好似話好少人選擇屋企一拖二,而主人房又唔夠位安多部分體,所以先諗窗口分體

如果普通窗口,又有無比教靜的冷氣推介?
普通窗全部吵

買窗分啦
屋企部窗分用咗十年仲好凍
我都係聽番嚟㗎咋
嗰日咁啱我換新冷氣 然後我問下個師傅隔離屋個窗分款 佢話唔come用點知過幾日隔離屋就搵人嚟整
個人認為窗分好好,至緊要又靜又有變頻,係安裝要留意下...
珍寶隻窗分都係一級呀, 用緊, 幾好
真係靜過窗口機好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞