有冇24歲嘅巴絲 覺得今次送中令你揾返自己

45 回覆
238 Like 1 Dislike
因爲我係24歲
但係打打下 覺得差唔多年紀嘅都可以入黎傾下計
唔係24歲,但同感
今年快25了
呢個星期好累 不過所有野都係值得
反而有啲後悔以前唔夠勇武
好多我呢啲經歷過上次重挫嘅人
本身都心灰唔想出
勢估唔到今次班後生咁落力
仲好團結兄弟爬山不分化不督灰
實現左民主精神
睇到大家今次真係成長左
呢班人值得擁有民主、民主社會交喺你地手上都放心

係你地令我覺得香港人仲有希望
決定用行動支持大家
多謝你地
中學雞個陣反國教坐政總 year 1個陣佔中落金鐘訓中環 雨革之後覺得好灰 14年到宜家由政治熱感變到特登避開睇政治議題 因為唔想再經歷多一次個種挫敗感
但今次令我覺得執番起以前既熱血
利申 23歲 發足兩個星期夢
好感動 原來有好多同路人

我地呢代人 佔中嘅時候 大概仲係校園
當初滿腔熱血 覺得我地有能力去為自己嘅未來作主
但係最後 反被標籤 動亂香港嘅一代

有人繼續勇武抗爭 但係亦都有人選擇平穩生活
避開政治話題 以免再受傷害
(我自己佔中之後 都好少參與運動
投入大學生活 玩下音樂 hall life)

我相信有好多人 我呢一代人 或者唔同年紀
係呢場運動當中 揾到一種為自己平反嘅感覺
當年被踐踏嘅理想 孤身站在民主嘅前線 被人指罵
咁多年黎嘅鬰悶 係上星期嘅運動 一次過被舒解
唔好意思,阻你哋一陣。

【 突發】共識已達!620 5pm 政府死線!621 罷工罷課罷市,二百萬人兵分三路!
https://lih.kg/cQquRS
唔緊丫 本來開黎就係想舒發下
93年出世
呢段時間由政治冷感既糞青變左69 612 616 617 都有出黎既憤青
佢覺得我廢,出到去會幫倒忙
所以我都未開口,諗住等件事過咗先再傾
咁衰 睇死你都有既
但佢自己點睇呢件事架?
中立
咁佢都唔係同你價值觀差好多既
只係我諗你都好想佢可以企係你個邊支持你,而唔係潑你冷水
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞