香港人真係好撚矛盾

74 回覆
33 Like 260 Dislike
香港樓價貴
因為多黑錢、遊資都停泊嚮呢到

今次逃犯條例正正針對呢啲人
撚會搞你哋啲政治人咩

今次搞到咁大
香港政府已經成為跛腳鴨
明日大嶼可廢
地缺問題繼續
而且越來越惡化
樓市必升

一味屌樓價貴
又唔了解呢條條例的實際影響
香港人(無樓嗰班)註撚定繼續食屎直到永遠

利申:知道政府暫緩逃犯條例後,即刻叫家人買多間嘉湖3房,3房單位未來超缺,樓市gogogo!

多謝200+1萬以為自己好撚型,不願接受現實的香港人
有得必有失既啦

搞完佢地咪輪到你囉
樓價跌 人工都會跌架啦 分分鐘你比人炒埋
你真係以為唔關你事咩
短淺到咁 同果班唔係你個仔既廢老一個樣
係啊我同意
呢個世界仲要有爛頭卒幫我哋班業主出頭
我係真心感謝你們的
我都覺我而加自住緊嗰到好撚垃圾
大西北、14年樓、細兩房、日撚日出港島返工要一個鐘
就係靠你哋
半年後我可以換返市區
都係嗰句
大家唔洗咁勞嘈
我係真心感謝你們幫我哋維護樓價的
係咪善忘到樓價貴係呢個政府搞黎?
高地價政策
其實係由港英政府遺留落嚟架懵撚
咪求撚其其
問個懶有深度問題覺得自己好撚有point啦

你而加又唔去大英帝國遊行抗議當年要香港搞高地價政策?

就算樓價貴係呢個政府搞嚟,咁你去反政府,反完喇,成功喇,威威喇,樓價有無跌啊?

唔屌你真係以為自己好撚型,陷家0 you know wtf I'm saying?

我發覺對住啲蠢人,容忍度是0
我自己都係業主 都有企出黎
我全家都係業住,靠你哋企出嚟
咁現代業主係點樣高手法
同古代業主又有任何分別
依個時勢你夠膽講依個point我幾欣賞你
一直以來
香港高地價政策
新界丁權問題
都係港英政府遺留落黎

前排你見政府搞鄉議局班圍村佬
大快人心
就係因為老共係最撚憎地主

而加老共想希望搞逃犯條例
一來想防止啲黑錢借香港呢個地方逃走
二來是要希望關閉漏洞,整固自己的地方
嚮未來的日子同美帝一決高下
三來亦都借機令香港樓市調正,化解年輕人怨氣

好多人仲係覺得香港好重要,成日回味以往90年代黃金歲月
我想講今日的台灣,先係共產黨最看重的地方,香港人要放下以前的包袱,不要再把自己看得高高在上

八萬五

填海

發展郊野公園

明日大嶼

只要你哋以後唔好再屌買唔到樓就得
too long 廢撚事read
多謝你幫我哋企出嚟
今日可以二百萬人上街反對送中
明日可以三百萬人上街立法樓宇最高訂價

以後樓宇成交價唔可以高過4百萬
睇你會唔會驚到腳震
你講呢啲嘢
真係唔驚人笑你onL79 架wor
Whatsoever la wfc
OP 8個月前仲係 Year 1,
8個月後嘅今日已經“日撚日出港島返工要一個鐘” 同埋“半年後我可以換返市區”

確實係後生可畏。
【和理非判官親自評級】
和平 ★★☆
理性 ★☆☆
非暴力 ★☆☆
和理非總分 ★★☆
評語:太衝動,應留力,小心民意,和理非可達到

————————
————————

(有圖) 我 在 此 宣 誓 就 任 「和 理 非 判 官」
https://lih.kg/cPGwvT
屌你啦法官大人 有無得上訴
即時入罪 拒絕你的上訴申請
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞