伍展邦律師行回應

179 回覆
2133 Like 27 Dislike
梁烈士屍骨未寒,惡法仍然未撤回。在今時今日各路光譜都不顧前嫌重新集結力量對抗暴權,大台律師團竟然不顧局面帶頭分化兼且中傷支援力量,我只可以講句:何必呢?對整個運動有什麼好處呢?

任何人都有權尋求任何律師協助,這是他的法律權利,我絕對沒有阻撓任何律師行駛他們的職責,亦盡力向每一個向本行求助的求助人提供免費法律支援。

至於使用自己律師行電話,其實是更保障求助人。因為一切有關的法律意見均會受法律專業保密權保護。至於竊聽偷聽,大家想想法律上竊聽太空卡手提電話還是律師行電話較容易,這個大家不需要專業的法律知識亦應該有一個答案。

Btw 我有講過我可以幫大台手,係冇人應我機。今天早上到而家亦曾致電Figo Jimmy 同 Bonnie ,可能他們太忙暫時不能接聽我的電話。我非常歡迎任何人就此事同我溝通。

Bbtw 上年七一先幫民陣上訴警方的不反對通知書⋯⋯

#律師支援®️ #為香港人驕傲
伍律師
pish
無論想撐邊邊
大家都應該睇下各方說法
FACT CHECK 先!!!
唔好上腦亂屌
有冇source?
Fact check 左未
唉,唔好攪咁多野啦
留名
如果單野係真
律師餅仔都驚
民陣你冇撚野呀屌你老母
邊個衝邊個就係鬼!!!!
你班連登仔成日叫唔好分化
而家民陣擺明想重起大台呀,分你老母
大家唔好中果個分化post計, d正評9成9搵人篤數
分裂任何野包括民陣都係無好處
剩係知當年旺角佢肯幫義士
民陣律師就唔肯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞