[長文] 唔能夠用另一場衝突去要求政府解脱第一場衝突 + 後續策略

56 回覆
118 Like 5 Dislike
總之就唔可以散!!!
大家要冷靜,用智慧去解決問題。
係, 但都要知道唔可能不斷有200萬人on call
可以繼續出正拳,但其他招式都要出,踢下佢, 批諍,等敵人唔會習慣套路
留名
請林鄭係撤回送中之前

停止推行一切有爭議嘅議案,以表誠意
幫推
林鄭擺明陰9 me!! 文字偽術好無恥!!
呃完一次又一次, 佢當我地係白痴!
一於整首打油詩, 咪恰我地唔識字!

老豆老母受騙了, 快啲搵人話佢知!
聲明只係抄上次, 英文輕輕執咗啲!
新瓶舊酒掩眼法, 依家先知未算遲!

轉發1個係朋友, 轉發10個係義士!
齊齊推上TVB, 快啲share俾人知!

https://lihkg.com/thread/1232717/page/1
二. 收回暴動定性 釋放示威人士

呢一件事係我哋現階段最重要既。
係真,7婆落唔落我唔care, 冇佢都會有下一個
越多人被控,將來越少人喺前線,其實今次612 都見到呢個問題,太多人喺魚蛋後坐監,結果今次前線啲人都冇經驗
push
推!巴打真心有分析
我都覺得今晚如果再衝會流失唔少人
今日連我個政治冷感既呀媽都突然話要出去遊行
我當堂嚇左跳
所以如果今晚衝既話真係有機會流失呢批新血
更嚴重係比政府出師有名
到時撐義士又會演變為新一場暴動
唔撐又於心不忍
所以今晚聖哈呢路亞應該係最好策略
堅守鄺神「不流血、不受傷、不被捕」原則
so true. 幫推
focus返喺 釋放被捕人士 同 告班濫權黑警 兩樣就好夠

不過我相信以政府目前嘅態度 是但一樣都好難做到
因為佢一割蓆就否定晒今次事件所有警隊決定 警方一定會俾好大壓力佢 搞得唔好甚至真係有狗倒戈

但呢兩樣都係好合理嘅要求 我哋而家可以做就只有不停嘅不合作運動 增加佢嘅管理成本 再加外部國際勢力 睇下有冇轉機

結論!所有你諗得出 做得到嘅不合作運動 全部都要做!唔使等大台 唔使等人帶 做到就即刻做 經常做!
有理有據
而家形勢其實好好
最怕時間一耐
Keep住冇實質行動嘅話 大家會冇哂熱情
到時又會變到雨革咁...
告黑警一定要靠我地自己,但要繼續努力,如果唔係日後抗爭成本會好高
有啲擔心依家夏慤,唔知聽朝會點
突發!尖沙咀大量黑警準備過金鐘
https://lih.kg/1232988

一定唔可以硬碰!
有狗就要走!
係, 無謂迷戀防線
次次夜晚出事其實我地都冇贏過,實在冇優勢
退上添馬公園好過
仲有責成黑警呢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞