[11:00]地厚天高

45 回覆
74 Like 1 Dislike
https://m.twitch.tv/BlackFace1997

其實老實講自己以前好撚憎梁天琦,以前成日諗,點解會有人出嚟破壞香港民主運動,指責泛民啲抗爭係尻做,自己又衝出嚟比人拉。當經過左69一百萬人大遊行,和理非非嘅終極武器,政府都係可唔當民意無到,就係因為政府近年依種嘅強硬作風,先會有更多人出嚟612做義士,而612比人拉嘅示威者,好多都係和理非非人士嚟

由七警案,朱經緯到612事件,警察根本根本宗全無反省過政府一直包庇黑警,咁樣嘅態度直接引爆左旺角騷亂,學個黑警話齋,無端白事啲人做咩要衝出嚟比你地打,定係你班黑警真係當曬啲人完V殺上腦,暴力抗爭亦係因為我地無能力喺其他渠道到可以發揮影響力

無論你同意唔同意梁天琦嘅運動路線都好,要記住梁天琦同你同我都係一樣,都係一個普通人,佢唔係超人唔係上帝,總會同我地一樣犯下錯誤,而佢唔好彩嘅地方,就係生於一個抗爭意志未成形嘅時代

依套電影紀錄左一個時代,紀錄左我地8,90後嘅一代,我亦都希望香港民主運動可以喺我地依代人開花結果,引領一場真正嘅時代革命

(希望直播下都唔會告我暴動罪啦,監睇緊嘅警察自己反省下自己嘅所作所為啦
11點正直播!
天倚對唔住
推!!!
一直都唔敢睇 會喊
之前聽佢唱十八都眼流馬尿

天琦 你冇欠香港 反而係香港人欠你
你既遠視 你既辯論 你既勇氣 你改變左好多人
多謝你愛香港
如果你出返來 第一時間要走既
我會支持你 你為香港付出太多了
香港人不配擁有你
去外國吸收新鮮自由既空氣啦

我既偶像唔係咩歌星 明星
我想講我既偶像係你 梁天琦

一路打字一路滴濕個moon
推, 希望多D人一齊睇
天琦
天琦 你係入面休息下讀下書 今次交俾我地頂住
你出返黎如果要去外國生活 無人會怪你
你為我地呢代香港人付出左太多太多 我地跟本無野可以回報返俾你
啱啱諗住睇呢套仲煩緊邊到有得睇既時候就見到呢個post
btw ching有冇source
自己出錢買
希望多d人睇
推!
太好了 想睇好耐 天琦
已經諗住遲啲買碟
CD WAREHOUSE 有得買 149$
仲以為淨係可以online訂
多謝巴打
5分鐘一推到11點
輕推
另外烈士巴打RIP
https://www.outfocuspro.hk/zh/product/%e8%87%aa%e7%94%b1%e6%8d%90%e5%8a%a9

呼籲大家睇完戲捐返小小錢,香港依家其實已經好少有依類型嘅紀錄片
向所有烈士致敬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞