[突發]太古廣場疑有人跳樓?

3489 回覆
849 Like 21 Dislike
黑警邊有腦
點解你咁似777,發生左咩事第一時間都係諗住點狡辯
【21:15】男子爬出棚架,消防員趁機欲上前將他救返安全位置,惟男子的衣服鬆脫,意外跌落行人路上,昏迷不醒。
繼6月9日103萬人上街反送中及連日佔領金鐘示威後,行政長官林鄭月娥今午終於會見傳媒,宣佈暫緩修例。與此同時,一名男子在金鐘太古廣場的平台掛上標語橫額,要求全面撤回送中及林鄭下台,大批消防亦到場戒備。
下午4時許,一名身穿黃色雨衣的男子突然爬出太古廣場外的工作平台位置並掛上白色橫額,內容提及「全面撤回送中,我們不是暴動,釋放學生傷者,林鄭下台,no extradition to China」。警方接報到場,消防亦展開氣墊,不停游說男子返回安全位置。大批市民在場圍觀,立法會議員鄺俊宇亦到場了解,上址交通非常擠塞,受事件影響金鐘道往中環方向近太古廣場的第1及2線現已封閉。
男子一直背向馬路,至晚上8時許,他脫下雨衣坐在平台上休息,警員持盾牌及消防員在附近戒備,談判專家一度上前勸阻但無果,至近9時男子突然爬出棚架,消防員趁機欲上前將他救返安全位置,惟男子的衣服鬆脫,意外跌落行人路上,昏迷不醒。救護員立即替他進行急救,然後將他送院搶救。
點解咁傻

千其唔好有事
唔好有事 求下你
推! ! ! ! ! !
一定冇事平安
岩岩上完庭、你問我答
https://lih.kg/MvyKQV

KCS8181/2019
蘇啟耀 SO, KAI YIU JOSEPH
不小心駕駛
Careless driving
答辯
咩情況呀 拎乜撚嘢盾呀警犬
喂呀頂住呀,千祈唔好有事
集氣一定要淋病下台 巴打一定要起身睇淋病下台同撤回呀
好撚驚呀我
人地起埋我底呀
搵埋我住邊丫笨七
屌你老味
唔認數
佢由5點幾6點一直都係到
而家又好似趕緊去醫院
真係唔希望佢再暈低
唔好嗌交住,如果大家搵到傷者資料真係要po俾大家睇吓搵唔搵到佢家人,睇吓有咩可以幫到佢哋
屌佢老母d垃圾毅進仔做得衰野多心虛到沖涼都要拎撚住個盾
幾時先比天收!!!
我比錢你啊,你死比我睇?
死左之後D錢你唔會用到
比你都無撚用啦!

收錢先跳?幾撚蠢既人先會講得出呢類說話?
KCS8181/2019
蘇啟耀 SO, KAI YIU JOSEPH
不小心駕駛
Careless driving
答辯
Plea
蘇啟耀屌你老母死臭口狗點解跳個個唔撚係你???
林鄭月娥 ,係你害香港人,香港人奉陪到底
點解要咁傻
會唔會係被捕既其中一個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞