《一件看似幽默的「自由閪」Tee ,足以令這場抗爭運動矇上污點》

108 回覆
606 Like 5 Dislike
Pish
尋晚先屌撚完佢
同意!!!推!!!
啱 香港一路有班人係靠造勢搵食
難得香港團結 更應該抵制佢地
賣d咁嘅衫 心地差 想消費人地精神賺錢
仲要影響形象 令抗爭變得兒嬉 仲要被龜逗
agger 推爆
師兄講得好
呢件tee 同發災難財死人財無分別
賣乜撚tee dllm
補充返:
「自由閪Tee」唔止得一間有做,樓主po個張係出tee個個人自己寫嘅(k乜乜乜好勁揪個位啦)
我個第三點係針對呢個:
pish
國難當前 條仆街竟然想發死人財
推到佢仆街
認同
支持長文post 好有道理

有啲人係唔係就用人血饅頭呢啲罪名一棍毆落去,無嘗試理解下整tee啲人嘅動機

如果拎義士嘅血嚟賺錢一定要屌 但我有見到出tee嘅係只送不賣 人地嘅原意都係想讉責警犬 好似樓主咁講 我相信好多人會明白
經過呢5年 大家都成熟左
對資訊過濾嘅能力都高左好多
佢起碼籌左十萬比星火同盟。
我唔知有幾多人會多謝你開依個post。
但我起碼知道,至少有幾位抗爭者會因為依十萬而能夠被保釋,而佢地同埋佢地嘅家人會多謝依個設計師。
pish
你可能會話都是想籌款姐,與其要花$20成本整件廢tee,倒不如將$20成本加原本要捐的$80元,一次過捐$100啦,直接捐$100是不是更直接,與其浪費時間去設計去製作,將成本放在運輸及原料身上,節省一點時間,做一些對運動更有幫助的事,製造少一件垃圾為地球出一分力。

依句說話好搞笑。空口說白話絕對容易,我比兩個星期你有無辦法籌到十萬比抗爭者先。女童軍點解要賣餅乾?因為賣餅乾籌到個數係會多於憑空叫人捐錢啊嘛。

人地設計師用自己嘅能力同名氣籌款,重要已經籌到十萬,成效係即時嘅。即時可以保釋好多義士。至於你講嘅乜膠化啊,比人逗啊。如果你有仔細求證,佢講到明一星期後先有貨。到時已經係過左620,所以設計師從來無叫你著住依件野出去抗爭。

再者,買家選擇幾時著根本係買家自己責任,有乜理由要設計師為買家嘅行為負責啊?
真心,小弟都做下design。睇返堆狗口名言係好痛苦,唔好搞我後面ok,當時有人解救緊班學生

但自由閪、記你老母呢兩句當時記者一定好難受,精神肉體雙重打擊。近排我對呢d事根本冇創作欲,當你唔係為記者出頭,點解要攞人地痛苦嚟抽水?

可能佢諗住為記者出頭,所以想多d 人買佢件tee嚟著啦,屌
唔好怪我一雞兩味啦,第二個post我都同大家嘈過。
發國難財依啲嚴重嘅指控係要有根有據架。唔係感官上似就可以不求理據即刻鬧人。

成本問題依到有根有據,如果佢當初預計係賣到100件嘅,60蚊依個數字根本唔出奇。就算係計300件成本都係$51 per one,賺你9蚊。仲要一個一個寄一個一個寫名寫地址,錢係咪咁賺啊?災難財係咪咁發啊?定係大家想話我聽依個網站呃我或者設計師一定會用啲最cheap嘅料啊?我真係好想知道大家對於佢人格卑劣嘅堅持究竟係來自啲乜。

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞