網絡被斷後之應變方法(希望保持討論及廣傳)

9 回覆
13 Like 1 Dislike
1.繼續自發去金鐘野餐,此地乃決戰之地
2.高舉雙手or高舉同時手持雨傘(睇過雨傘time封面應該明點解)
3.保持黑白灰衣服為主
4.任何自發組織物資站與救護站請謹記搵人做斥候打探其他野餐朋友動向,唔好令物資同群眾太分散(13/6 6:00到金鐘執物資之後被警察查之經驗)
5.有危險時記得能進能退,長期人手遠比一時勇武緊要
6.cap低自己連登orTg嘅資料,有咩事用黎防止滲透(唔好濫用變批鬥pls)
7.如果比警察追趕,走唔切的話,盡可能用身體作盾牌保護另一人(特別係女仔),一來減低受傷人數,二來記者影到係輿論上必然可以再次刺激港人上街及道德高地,以及外國嘅支援
8.個人呼籲,唔好覺得自己怕死就無用,怕係人嘅本能,係後排幫忙補給同傳話已經可以幫到好大忙,需然我無咩專業知識,但希望各位都可以運用自己嘅所有知識去幫忙維持呢次行動
9.有咩可以再討論及補充,希望大家可以一齊做好準備,打贏呢場仗

sorry for 1999 同長氣
補充番,以上都是發夢
希望大家幫手推下,真心想大家做好準備。呢幾日大家都係靠連登同tg,好難包政府唔會做嘢,無咗呢兩樣嘢,大家就真係一盤散沙
2.高舉雙手or高舉同時手持雨傘(睇過雨傘time封面應該明點解)
好膠
推 有備無患
都係當認人用,唔記得打番,實際行動當然係好似呢幾日咁
當大家4G收唔到既時候,可以試下手動LOCK做3G
當日遊行既時候我試過由LOAD空氣變做上到網
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞