心唔心UP,係自己揀。

9 回覆
22 Like 2 Dislike
我知好多人, 成日係FB or IG 話心UP...
但係又無出去遊行...淨係Share D 相, 講兩句就完.
因為你心裡面驚, 出左去行, 第時比人周到, 會唔會比人留底, 影響前程.

如果你咁諗, 你根本同大陸人無分別.
雖然大家都知, 宜加每日150 個新移民黎到,
抱住呢個心態既人, 只會越來越多.
但係估唔到既係, 連土生土長既香港人都開始係咁.
留係網上講句, 加油, 天佑香港個類野...立場都無哂

慢慢, 你開始唔會出去遊行, 淨係係FB/ IG講野,
慢慢, 你開始唔會係FB/ IG 講野, 淨係識得轉 "頭像", Like 下野
慢慢, 你開始唔會係FB/ IG 上表達, 淨係係私人Whatsapp Group傾,
慢慢, 你開始連私人Whatsapp Group 都唔講, 淨係係房入面同你老公/老婆講,
慢慢, 你就變左一個大陸人.

回望下你自己, 差幾多變成大陸人 = 香港就差幾多變成大陸.
係, 香港遲早都變成大陸, 但起碼呢刻唔係.

Exercise Your Freedom.
就好似身體咁, 你唔去運動/ 運用...身體就只會差落去.
It is just an Expression.
就好似排汗咁, 你講既心UP好快就會排出黎. 最少你表達完, 輕鬆左.

心唔心UP,係自己揀。
送比中立既你。
唔好意思 阻一阻大家
https://lihkg.com/thread/1215781/page/3
醫院係要保護病人私隱
求求大家幫幫手 等受傷人士可以放心睇醫生
多謝
關係法冇咗
同留案底冇分別
希望Trump Trump 手下留情
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞