(認真問)讀心理學有無出路?

46 回覆
0 Like 0 Dislike
對心理學幾有興趣,想報黎讀,但係聽人話讀完無咩出路,到底係咪真
讀到master 就有

屌,我諗住讀個高級文憑心理學咋
讀pt?

full time
讀到master 就有

High dip 就讀啲揾到食果啲啦,學咩大學生走去讀咁學術嘅科

咁巴打有無咩建議比我?我到而家都唔知讀咩科好
大把出路

我識幾個讀心理,做侍應,看更,sales 同保險

你想入邊行?
讀到master 就有

High dip 就讀啲揾到食果啲啦,學咩大學生走去讀咁學術嘅科

ive 就工程
但要有數底
同埋我身邊有朋友讀ive 工程讀到quit

如果唔係理科撚,可係含撚架啦

Nursing都得既
讀到master 就有

ive 就工程
但要有數底

工程我讀唔掂 中學出名理科差,讀it電腦又唔夠熟手,仲有無建議
讀到master 就有

ive 就工程
但要有數底

Nursing都得既

唔想讀nursing,太多女,得幾條仔好辛苦
大把出路

我識幾個讀心理,做侍應,看更,sales 同保險

你想入邊行?

ive 就工程
但要有數底

Nursing都得既

唔想讀nursing,太多女,得幾條仔好辛苦

絲打?到時揾到錢咪叫鴨

唔係,我仔黎 覺得讀書同太多女同一班好辛苦,多是非,又唔識同女仔傾計做朋友
傳聞話廣告業幾鍾意請有心理底的人
社工/mental nursing 實際d
asso hi dip 千祈唔好讀非專業科
浪費時間金錢
有冇睇逃恥呀?
傳聞話廣告業幾鍾意請有心理底的人

係啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞