2017海關已收Vetting Email交流區

59 回覆
0 Like 1 Dislike
check job exp果度
我當年前老細講返畀我知
有海關人員踩上公司俾張evaluation form佢寫我

咁勞師動眾

係呀,你發覺突然有一日你同事望你個樣怪怪地你就知你公司收到信

想問下填分店地址比直屬上司寫定係總公司地址?

比我會填總,應該會順利d

明白
我tg係 nonono12345 加完 我開group

岩岩加左,唔該哂

岩岩加左,唔該哂

Same here🤘🏻
大家等陣 睇緊點開group

要帶月結單
即碌 即pay返俾銀行都係一個交易
我常理諗係交易紀錄就要俾佢睇(而佢需要我地最近期的信用卡月結單)
有錯請指正

好,帶哂無死

你即碌即還晒咁咪即係無欠囉,你落筆填審查form嗰個moment 你係還晒架嘛,咁仲駛乜報?

黑冰巴早D出來啦...好多野等你答

我答到盡量答啦,我唔識相關人士,純粹係我自己經驗
vetting 填顧主(公司)名,每份工要填幾時開始幾時完結,電話之類
有份嘢就申報犯罪紀錄,無特別的話就咁簽個名,tick 個格仔就ok
財務就報欠邊間銀行錢,分幾多期還,幾時還完
跟住報有無借大耳窿,我嗰時財務填到水蛇春咁長,佢後尾有打黎問我借錢黎做乜,我都係照直講
好似係呢幾樣嘢

唔該黑冰巴

上youtube 睇下 passing out parade d 片,有個概念,有d 人唔知自己原來行都唔識行架 每期都總有d 左手左腳嘅人

每期好多小露寶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞