所有被迫撤離嘅示威者應該尋求新戰場!

94 回覆
251 Like 3 Dislike
https://lihkg.com/thread/1205592/page/1
今朝見到個咁嘅post 講緊去紅隧道收費廣場。
嗰度係一個好好嘅集合點,大家應該分散,然後喺有戰術價值,威脅到政府嘅地方再次回合。金鐘已經打唔返嚟,要Be Water。
天佑香港
緊急!一定要諗方法走之餘保留人力,唔可以再逗留等死,
集中喺金鐘係阻止唔到香港任何野,冇影響力,要尋求真正有用嘅戰術地點!
求下大家唔好再咁執着,諗清楚金鐘係咪真係咁重要,係咪真係可以威脅到政府任何野
立法會係嗰度

唔搞金鐘咁同2014年有乜分別?
咁金鐘有咩用?點解金鐘威脅到政府?宜家呢個情況有無可能真係可以入到去?
幫手推!帶起風向!
請幫手傳push

檸檬汁/蘋果醋浸布可以解催淚彈嘅化學作用

鹼水 沖洗皮膚可減少痛楚

一定要泳鏡 唔好帶其他護目鏡

唔好帶隱形眼鏡

記得喺現場大叫呢啲方法

隻眼就真係清水沖就好 冇方法可以搞
垃圾會同政總都係金鐘
點會無用?
be water my friends
點解唔學泰國搞機場?
咁多外國人係到 佢敢開槍?
金鐘守唔到
要新plan
根本警察一早已經有哂經驗,有哂部署應對,我地點解要執着喺一個敵人萬全準備嘅地方,而唔係搵一個敵人小留意,但係極有力要脅政府嘅地方?
因爲遠,同埋機場係不嬲都有兵
問題係去邊都死
依家係幾千人對幾百隻狗 都打到咁
無武器 去邊都可以一日比人清
求下大家廣傳!我地需要計劃!
要計畫
點解要執着同敵人喺一個戰術意義唔係話真係好撚大嘅地方同人互相show hand死鬥?而唔係避開佢哋?佢哋極多警力就集中喺港島!點解要同佢地直接鬥?
全部人分散,然後喺紅磡收費廣場集中等巴士
隔嚟就係尖沙咀,又有理大校園,要防守比較容易
落番地鐵站 係後面包抄班黑警有無得諗
唔係好明,可唔可以講多小小
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞