忠義街考車迦密村街收皮

37 回覆
7 Like 48 Dislike
屌,第一次見全條街都係死車
中間完全無位比我避
同單線雙程無分別
仲要行行下對頭有小巴
路口位都有死車
肥左

成班仆街家長車,去死啦
弱撚智,我都係考忠義街,大撚把家長車,又唔見我肥?
如果呢個情況應該點處理
渣ga

利申:忠義街棍自一take pass
咪停低讓對面小巴囉
對面冇車咪打右燈望鏡望盲壓線過囉
有咩問題
我就考,真係問下姐ching
如果得返一條線,前車行你就行,因為條路有個暗彎,睇唔到對頭車係正常,考官唔會肥你,只要跟前車行就得
2.如果你唔好彩係第一架,對面有車嚟,你就打左燈靠邊等,等後面車爬頭,由佢開路,之後就跟住佢
我考忠義街雖然肥咗,但冇乜問題
利申:衰踏break太大力同太急爬人頭
lm 兩星期後考
考牌最緊要就係爽而慢
做決定要爽 切忌心大心細mememormor
做動作要慢 切忌急於一時
經驗黎,再接再厲
多謝ching解答。
假設死車好多泊滿晒,又已經出左去過死車時先見到對面有車黎呢?停車等對面線過晒再望鏡望盲再出?
知道
我果陣就係咁 真係可以成條街都係死車
果時12點左右 跟住我打燈過線想過左d死車 又見唔到前面有無對頭車因為有彎位 我重要係第一架車 跟住過到一半考官過同左面死車太貼 太接近物體 肥左
跟返第二個方法,咪撚出keep住等,直至後面有車爬頭先好跟佢,否則有可能肥你不留意路面情況
雖然我知好細可能,但萬一後面真係無車跟黎,一直都搵唔到車跟,都繼續keep住等?
我揸慣車就會去,考牌就唔好博,考官問你點解唔去,你大聲答佢,睇唔清楚路況,keep住等就得,考牌又冇限時
無車洗撚要你考車?
只可以講,timing唔好
有大圈一定pass
A friend of mine failed the road test on Chung Yee Street on the first try too so you’re in good company.
我係第一架,兼後車唔過齋咇鳩我
之後我咪一見有對面車咪停
等佢過完再行
但見到架小巴,我就要同死車勁貼,佢先過到
第一次考葵涌路試失敗,之後再報考另一條線,考油塘 pass 咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞