Figure討論 (30) 612咸膠開倉 係硬嘅就一齊衝

1001 回覆
7 Like 4 Dislike
想收莎莎拉兔女郎好耐,但次次見到個炒價就縮咗手
亞加力膠盒整咁大個疊上去其實唔係好穩陣
竟然有隻zoid5
新人(其實係CD rom)報到一下 小弟玩膠近15年,見證住依個行業由當初幾間廠做起至而家百花齊放,近年因為各種原因已經好少買膠,見大家貼膠貼得咁開心,我都想參與一下,貼住一張先

係我重係學生嘅時候嘅收藏。以後得閒會再分享其他(其實主因大量膠都收左係迷你倉)
當年呀霞變咗一代女神

間間舖都搵佢守門口
霞正係我第一隻pvc, 當年我一入手拆開一睇,我即時覺得將來都係pvc嘅天下 (以前係手板件自己上色年代)
仲有黑霞
哩隻真係算經典 係街成日見
有d放返入盒,有d本身掉左盒,放入密實袋包住咋
見巴打影sonico好似唔錯,有冇推介邊隻最正?最好可cast off
原來sonico都出過可脫
我以為佢係全年齡向個種角色
同我一樣,買膠買左十幾年。中學時期買左一隻DOA霞姐,後來發現原來買左假貨,唔忿氣要搵返隻正版黎買,由此跌入左深坑

依家屋企計計埋埋都有百隻膠,舊膠好多都拆晒盒放入大儲物箱保存,足3個裝滿

超級鍾意果d又唔捨得掉盒多到成床頂都係,都未得閒整理

btw: 依家買膠比以前少左好多,原因盒整到愈黎愈大盒,

邊有咁多空間,其次愈黎愈貴,而且款式好多唔啱口味

認同請分享
有得cast off 果d反而做得唔好睇,除完會發覺個胸型怪怪地 有cast off 暫時胸型做得最好係native 果隻OL服

無得cast off 既話個人推介 緍紗服係必買

cross over 神大人果隻都幾正

我覺得
百幾隻膠
唔諗租個迷你倉?
咁多又無display會唔會驚出油?
過百隻
咁多
我諗都無得佢驚啦
見各位巴打咁有心
決定今晚影哂啲咸膠
Share比大家睇
古董泰莎
G持

我又影 不過唔係今晚
我都冇計過自己買左幾多隻
其實依家個價已經去到唔合理,以前普通一隻都係4000-6000円,貴起黎都係7000-9000 円,10年升左3倍以上

最近買嗰隻係魚雷妹 上一隻已經係金蓮
咁又無出油喎,仍然好乾爽

以前d膠好平架咋,都係$3-5百蚊,當然質素無依家咁好

maxfactory以前霞姐都係$4xx, 依家復刻版成千蚊
喜馬拉雅貓巴打 租倉幾錢? 你由霞姐買起到依家應該都唔少貨

我唔租倉原因係又要比一筆錢,又要去探佢地麻煩
咸驚廠看板娘
佢本身就應該要咸

所以我之前投訴佢賺夠就開始從良
果時啲唔識嘢嘅00後負皮我
你叫文宣組出長輩圖分享啦

公德無量
最初好似約500蚊一個月,講緊6,7年前,之後再換個大少少嘅,係迷你倉大火後加租而家要1000一個月
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞