[I/A]Durango:野生之地(1)超高自由度mmorpg

84 回覆
4 Like 1 Dislike
《Durango》是一款生存拓荒類型的手機遊戲,故事背景是現代人玩家搭乘列車因為發生意外捲入時空的扭曲,意外穿越了有恐龍的原始世界,遊戲最大特色就是可以不用再只是透過戰鬥來生存,也能夠選擇依靠料理、製作、採集等方式在這個世界中生存下去。
官網: https://durango.nexon.com/

遊戲圖片:

遊戲影片:
https://www.facebook.com/1513780142253708/posts/2143561272608922?s=1253660627&v=e&sfns=mo

野生Q&A:
Q: 一開波我應該揀咩職業?
A: 每個職業技能上限等級係Lv60, 前期揀咩職業都無所謂, 純粹一開波果一項職業技能Lv20, 但當你玩玩下覺得唔想玩其他技能, 每日有5點技能點比你重置

Q: 咩係個人島、城市島同不法島?
A: 一開始玩家會有一個個人島, 傢俱/工具所有野都唔會扣耐久度, 但與世隔絕;城市島Lv40就可以我到, 同一個島Share咁多個玩家同公會, 所以揀地果陣小心格黎擴充領地, 擴到你無位, 而城市島領地每日都要比維修費, 所以建議你地入Lihkg1會/2會/三五成群錢公會, 咁樣就可以慳番筆錢, 又可以同其他玩家互動, 各取所需;而不法島就要Lv60先去到, 簡單D講就係Pvp島

Q: 我應唔應該課金? 課左金要買乜?
A: 單機就唔建議課金, 入左公會先課金先可以炫富架麻!課金可以選擇買寵物, 例如: 拉布拉多、大笨象, 另外想快速上60就可以買快速成長禮包, 同埋可以買傢俱, 因為課金既傢俱真心好屈機(快速回能量同快速減疲勞度)

Q: 點升Lv最快?
A: 做任務, 瘋狂做任務. 搵唔到就係市場搵平貨交任, 等30mins又再做, 咁樣好快60lv. 如果想知技能點升最快可以參考巴哈狗既Post

https://m.gamer.com.tw/forum/C.php?bsn=26406&snA=643
玩嘅記住係Asia II
隻GAME無人玩
有嘅,但入曬group無乜新血就真其實手遊最似online game來講真係無乜邊隻。
有新寵,小腕龍
感覺似打寵
係幾cute嘅,但我都係鐘意d型d
似寵有限時 30天
搞到我唔敢開

我覺得畫面 操作 介面 固定俯視鏡頭 好有以前打Online Game Feel
但一戰鬥 感覺好似怪怪地咁
有無部落收人?
戰鬥系統會同pvp一齊改
咩改 ? 遲D有更新?
係,遲d成個戰鬥系統會改
新人LM
點解啲人整嘅裝可以咁勁
要谷裝谷技,揀料,有d複雜好難形容,玩玩下會明
我依家都有試緊唔同配搭
啲靚料係咪要去60lv島先有
有玩
想入香港部落
好後悔冇買多幾隻狗仔回疲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞