想問下宜家2019 web freelance收咩價

13 回覆
0 Like 7 Dislike
http://dmcpa.com.hk/index.php?l=en
想問下今時今日如果想搵freelance寫個咁既規模網站,大概係咩價位?
今時今日冇人「寫」網站架喇
用Template改 你要求唔高既一日就有嘢睇
500蚊去到10皮野
一分錢一分貨
俾多D錢少D煩惱
少D錢多D煩惱
可幫整 telegram mango116
多有多做
少有少做

你呢個URL只係面果浸,做到足又點?
底果浸幫你做幾多係另一個問題

同搵裝修一樣,收貨果刻好靚,過一排就見真章

價錢我覺得以萬起跳,咩價位就視乎你搵果個人吧
底嗰浸咪Wordpress搞掂
感謝,我明白價呢樣野好浮,但我想囉個中位數參考,因為做倒模可以好平,$3200包20頁同design,所以我係想睇如果唔係倒模,要搵一個人由零砌出黎,呢個規模中位數係幾多咁樣姐。

因為有人想搵我估價,但我又無乜經驗所以上黎請教下。
如果你係收錢果個
個諗法又唔同

你諗下你預計會做幾多時間
再諗下你收幾多錢你會覺得值得做
最簡單你計下自己本身FULL TIME 時薪幾多
當然要遇鬆少少個客會左改右改
因為QUOTE 左俾人之後,無理由改2句字又加100 蚊,轉個色又50蚊

當然再按需求加減,最緊要係你覺得收呢個價你唔會覺得唔合理先
接多幾個大約會知咩價係大家都容易接受
咁出面通常開價會係以現職月薪1.x倍定係低過月薪?
假設我宜家搵3萬,我預件野要30日work day,咁我係咪
((30000/22) * 30) * 上面個倍率?
我諗個倍率係無定既,因人而異

我覺得如果你係新做就唔好咁高了,做好左自己既reputation,之後再慢慢上升。

仲要睇下個客既接受程度

做開web design 可以聯絡我
似係Wordpress $0 到$5000 睇要求啦
自已整都得啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞