[海外港人出力] 返送中 公眾藝術行動 召集

74 回覆
43 Like 0 Dislike
身處海外留學/工幹/旅遊的朋友
係咪睇到香港咁樣,有心無力?
唔係架,依兩日,你仲都可以幫手略盡綿力
身處海外既你有好大優勢 你可以成為義士既後援
做既野真係好簡單,好安全

發起一場公眾藝術
你唔洗係藝術家,因為係全球任何人都可以響應的

如有意者,嘗試放下一日行程
在當地張貼大量有關返送中既相or行動LOGO 係 當地遊客區
EG:

最緊要係大量,統一,多途人,注目。

希望利用你地當刻既地利,和應依個行動
令更多更多其他國家既人留意

700萬香港人,相信都分佈係唔少既國家城市
只要積少成多,造成輿論,咁就增加更多大國關注,係個籌碼,係個威脅港共

有無海外港人可以提供印刷地點,或者自發幫忙印刷?

有無藝術學生或者任何藝術者可以完整依個行動?
幫推
推爆你
推!
英國撚 仲有冇?一陣出去印
有冇巴絲喺英國?
有 英國巴絲一齊開個group討論下可以點樣出分力?
荷蘭表示支持
有無多倫多巴絲
留名
有冇澳洲巴絲?
有冇人可以整張圖有個QR code 咁可以俾人scan 了解下佢發生左咩事 咁樣好似易啲比人明
整張英文圖,放個QR code喺派或者印出嚟嘅poster上面?
Yes 有冇人識整圖 我等陣去print
我識但係我返緊工其實有曬字同logo嗰啲嘅話張圖其實唔難整,用InDesign甚至PowerPoint都砌到出嚟

有冇巴絲會開個group詳細傾?
我覺得可以整兩張圖

一張係印出嚟有個logo同QR code,直情可以用樓上個張加個QR code咁,然後勞煩各位海外巴絲喺自己城市張貼或者派出嚟

第二張係QR code link去嘅圖,用英文同一張圖去整理而家香港發生緊咩事,條例會對我地甚至喺香港居住嘅外國人會有咩影響,類似懶人包咁

以上係個人愚見,歡迎一齊加入討論
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞